Clyne: Presspelet gav oss segern

Bild till nyheten Clyne: Presspelet gav oss segern
Nathaniel Clyne tycker att Liverpool-spelarna genomförde Jürgen Klopps spelplan till punkt och pricka mot Manchester City.

Det tog endast 30 minuter för Liverpool att göra tre mål på Etihad i lördagskväll, och Nathaniel Clyne anser de var så effektiva tack vare sitt hårda presspel högt upp i planen.

”Vi kom snabbt ut ur startblocken, och var i förarsätet direkt. Vi tog initiativet i matchen, och gav dem aldrig lugn med bollen. Vi tryckte dem högt upp planen, och det gav oss segern, säger Clyne till Liverpoolfc.com.

”Vi kunde se att taktiken fungerade. Vi kan inte låta lag som Manchester City få ha bollen, så vi presslade väldigt högt upp i planen. Vi kunde inte ge dem tid på bollen och det gjorde vi inte. Vi har förtjänat det, med tanke på våra mål, och skulle förmodligen ha gjort fler mål. Joe Hart gjorde flera bra räddningar. En annan dag kunde vi ha gjort sju mål.”

”Men vi kan vara nöjda med 4-1 och ser fram emot nästa match.”

Berömmer Firmino

Roberto Firmino var en av planens bästa spelare och Clyne är full av beundran för brassen.

”Han är en kvalitetsspelare. Han kan spela var som helst egentligen. Både på topp, på kanten och som nummer 10. Nu spelade han som anfallare, och var stor i rollen. Han är bra på att hålla bollen och har en hel del tricks i butiken. Han är ett verkligt hot.”

Liverpool är nu 9:a i Premier League, men det är bara en poäng som skiljer dem från sjätteplatsen.

”Vi tar med oss förtroendet från denna match. Fortsätter vi att göra så här, kan vi klättra i tabellen. Vi tar dessa tre poäng och ser fram emot nästa match nu.”

”Vi har flera spelare som kommer tillbaka från skador, som Sturridge och några andra spelare. Man ser att avbytarbänken är bättre än någonsin, så vi kan göra några byten och fortfarande ha ett riktigt bra lag.”

Källa: Liverpoolfc.com


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer