Måste bli ett lag som ingen vill lämna

Bild till nyheten Måste bli ett lag som ingen vill lämna
Jürgen Klopp fokuserar på att utveckla spelare, inte spendera pengar, på så sätt kommer han göra Liverpool bättre.

”Jag gillar att bygga lag. Det är vad jag gillar inom fotbollen. Men jag har inga problem med att göra det på ett annat sätt."

Det berättar managern inför stormatchen mot Manchester City ikväll. Klopp har tagit över en klubb som har spenderat över 290 miljoner pund sedan 2012, men han vill hellre bygga lag utan stora summor.

Ikväll möter Raheem Sterling sin gamla klubb för första gången efter övergången till Ethiad i somras. Det är en situation som Jürgen Klopp kommer försvåra i framtiden.

”Jag vet ingenting om Sterlings historia, men jag känner till liknande situationer, och det är helt normalt. Detta är som Mario Götzes berättelse med Dortmund. Man kan inte behålla en spelare om han inte vill vara där, säger Klopp”, enligt Liverpool Echo.

”Det fungerar inte. Så du måste ta dina pengar och göra något smart med dem. Viljan hos spelarna är alltid mycket viktig. Först och främst måste vi försöka vara en klubb som ingen vill lämna, tillägger han.

”Sen har vi ett problem att vi måste skicka iväg spelare eftersom vi har för många. Det är vad vi måste göra.”

”Det är en lång, lång väg, men vi är på gång, och vi vill göra det. Vi behöver inte prata om det förflutna med Sterling. Han är en lysande spelare, som alla vet. Nu är han i Manchester City. Nu stänger vi boken. Vi har andra bra, riktigt bra spelare. Och det är vad vi fokuserar på.”

Inga skäl att spendera alltför mycket

Den karismatiske tysken byggde ett utomordentligt starkt lag under sin framgångsrika period i Dortmund, med Robert Lewandowski i spetsen. Den största värvningen han gjorde i klubben var värd cirka 19 miljoner euro, Henrikh Mkhitaryan.

- Kan du tänka dig att spendera 50 miljoner pund på en spelare?

”15 eller 50 miljoner? svarade han med ett leende.

”Det finns ingen anledning att köpa för så mycket om du är en fotbolls-romantiker. Jag vill inte köpa, men om vi vill ha en spelare, och det är prislappen, så vi måste överväga det.”

”Ja, det är bättre att ha spelare för 100 miljoner pund i truppen, som inte vill lämna laget - det är det allra bästa, säger han.

Dortmund gav så småningom rika supermakten Bayern München en kamp om titlarna i Tyskland. Klopp ledde laget till bland annat två ligatitlar och en Champions League-final, där Bayern säkrade segern strax före slutsignalen.

Klopp har tidigare talat om engelsmännens fokus på spendera pengar, och påminner om att Manchester City hade ett mycket dyrare lag än Dortmund när de möttes i Champions League för tre säsonger sedan, utan att förlora.

”På planen kunde vi utmana dem. Det är vad jag gillar mest i fotboll. Det handlar inte om hur mycket pengar du spenderar, det är inte viktigt. Det enda som betyder något är vad vi vill göra tillsammans, säger Klopp.

”Varför ska man investera i utveckling när du kan köpa? Det är sanningen. Det finns inget negativt med det engelska mentaliteten. Det är annorlunda, förstås. Men jag är inte här för att prata om pengar hela tiden.”

”Jag är här för att hjälpa laget att utvecklas, och det är vad vi ska göra. Pengar är bara en del av framgången. Resten är arbete. Det är vad vi gör. Vi tänker inte på Manchester City.

Källa: Liverpool Echo


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer