Statistik inför dagens match

Bild till nyheten Statistik inför dagens match
Inför dagens match mot Crystal Palace har klubbens statistiker, Ged Rea, tagit fram 12 intressanta fakta och siffror om matchen.

Förra säsongen åkte Liverpool på sin andra hemmaförlust någonsin mot Crystal Palace när de förlorade med 3-1. Det var Steven Gerrards sista hemmamatch för klubben.

I alla tre möten förra säsongen förlorade laget som gjorde första målet i matchen.

Under 15 sammandrabbningar på Anfield har Liverpool hittat näten 42 gånger och endast släppt in åtta, och har endast misslyckats att göra mål en gång.

Liverpools största vinst någonsin i ligan kom i september 1989 när de vann med 9-0 mot Palace. Segern satte ett liga-rekord när åtta olika spelare hittade nätet.

Nathaniel Clyne spelade 137 matcher för Palace under fyra säsonger, och gjorde ett mål innan han gick till Southampton 2012.

James Milner gjorde sin A-lagsdebut för 13 år sedan (denna helg) när han hoppade in för Leeds mot West Ham. Med sina 16 år och 309 dagar, blev han den då näst yngsta Premier League-spelaren någonsin.

Liverpool är obesegrade i sex ligamatcher sedan förlusten mot Manchester United i september.

De har inte förlorat de senaste 12 matcher (alla turneringar) sedan nederlaget på Old Trafford i september och under den tiden har bara Tottenham hindrat laget från att göra mål.

Palace har vunnit sina två senaste ligamatcherna mot Liverpool - de har aldrig slagit dem i tre möten i rad.

Alan Pardew har vunnit två av sina tre senaste matcher mot Liverpool, efter att ha vunnit med både Palace och Newcastle. Han har ställts mot Liverpool 14 gånger i ligan som manager - och har vunnit fyra och förlora sju. Han har vunnit en gång på Anfield av åtta besök.

Örnarna har förlorat fyra av de senaste sju ligamatcherna efter att ha legat tvåa efter att ha vunnit med 2-1 mot Chelsea i augusti.

Palace har tilldelats sju straffar den här säsongen redan - Yohan Cabaye och Dwight Gayle har satt tre var.

Källa: Liverpoolfc.com


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer