1-0 seger borta mot Rubin Kazan

Bild till nyheten 1-0 seger borta mot Rubin Kazan
Jordan Ibes fina solomål i 51:a minuten avgjorde matchen och sätter Liverpool i bra läge att avancera från gruppen.

I och med vår vinst och att Bordeaux-Sion slutade oavgjort betyder det följande: Sion leder gruppen på åtta poäng, vi har sex, Bordeaux har tre, och Rubin Kazan har två. Med två matcher kvar räcker det att slå Bordeaux för att gå vidare men vid en seger mot Sion också kan man vinna gruppen.

Men över till själva matchen där Firmino började bra. Fin passning till Milner som skjuter i ribban från höger. De flesta anfall utspelar sig på högersidan. Attackerar på högersidan. Både Firmino och Milner rör sig ut mot högerkanten och kombinerar med Ibe och senare också Clyne. De skapar en väldigt farlig chans när Ibe blir frispelad på kanten och inlägget ser perfekt ut för Benteke att stånga in från nära håll men en Kazan-försvarare lyckas med en desperat hög fot att peta undan bollen och Benteke nickar ett håll i luften.

De finaste chanserna avtar men Liverpooldominansen fortsätter trots några mindre Rubin chanser.

Efter en lugnare senare halva av den första halvleken fick Liverpool en sista chans innan halvtid. Ibe väggspelade med Firmino och hans inspel från den högra delen av straffområdet träffade en Kazan försvarare och tvingade Ryzhikov till en fin räddning. Han var också först på returen som han styrde undan framför fötterna på flera framrusande Liverpool-spelare.

Det var en av tre klara chanser men den enda där målvakten tvingades ingripa då han tidigare räddats av sina försvare och ribban.

Andra halvlek

Efter 45 minuter av rejält övertag och mycket löpningar började andra halvlek lika intensivt. Ett inlägg från Clyne skarvades vidare av Benteke förbi Allen i bra läge men till Moreno ute till vänster som tvingade målvakten att rädda bollen ut till hörna.

Kort senare fick Ibe bollen i högerinnerposition utan Kazan-spelare i närheten drev han framåt ända in i straffområdet och placerade in den i bortre hörnet. Passivt Kazan försvar men fin löpning med boll av Ibe. Firmino med assisten som tekniskt sett var lätt men Firmino är delaktig i att skapa ytan åt Ibe.

Senare föll Can i straffområdet efter ha blivit stämplad på hälen. Domaren såg det ej. Press och gott om hörnor för Liverpool vid det här skedet kring 55-60 minuter. På en av de hörnorna satte Lovren huvudet till en Ibe hörna och bollen räddades med möda på mållinjen av målvakten. Milner byts ut till förmån för Lallana, vilket känns som planerad av rotationskäl då Milner haft en rätt bra match även om hans bästa aktion var det tidiga skottet i ribban.

Rubin Kazans försök att kvittera leder främst till farliga Liverpool-kontringar och ytterligare hörnfarligheter. Benteke skott styrt ut till hörna och Can på halvvolley tvingar Ruzhikov till en hyfsad räddning. Kul att se Clyne i en jättelöpning för att delta i en kontring trots att vi leder. Ytterligare kontring börjar ifrån vänster men hamnar till slut hos Ibe till höger som från ganska nära håll tvingar målvakten till en benparad. Detta är i ungefär 70:e minuten. Rubin Kazan gör vad jag tror är ett offensivt mittfältsbyte och fortsätter att anfalla med mycket folk utan resultat.

Rubin fortsätter trycka på men Liverpool drar igång en kontring från höger där Clyne spelar in den till Benteke som är vänd bort från målet och hans första touch leder till en chans för en Benteke-bicycleta("Benny-Bissa?) men den är tam och studsar fram till den ryska målvakten.

Firmino, matchens lirare?, byts ut mot Lucas i 81:a minuten för att säkra upp defensiven. Kazan lyckas inte skapa något mer och Klopp byter in Skrtel mot Can på övertid.

Det är svårt att välja matchens lirare då försvaret tillsammans med Allen och Can inte lät Kazan göra någonting men samtidigt anföll vi bra och särskilt Firmino var delaktig i nästan alla anfall. Likaså var Ibe och Clyne ofta i Kazans straffområde då nästan alla anfall började eller slutade ute till höger.

Firmino och Ibe var kanske bäst individuellt men försvaret inklusive Can och Allen var bäst enligt mig.

Vad tyckte ni om matchen? Vem var bäst? Är Europa League viktigt?