Statistik inför kvällens match

Bild till nyheten Statistik inför kvällens match
Inför kvällens match mot Rubin Kazan har Liverpoolfc.com tagit fram 12 intressanta fakta och siffror från klubbens statistiker Ged Rea.

Liverpool har gjort sex tidigare besök i Ryssland och "gamla" Sovjetunionen och har vunnit två och förlorat fyra. De vann med 2-1 på Spartak Vladikavkaz, 1995-96 i UEFA-cupen och besegrade Spartak Moskva med 3-1 i Champions League gruppspelet 2002-03.

Liverpool ligger för närvarande tvåa i gruppen, fyra poäng bakom FC Sion, efter att ha kryssat samtliga av de tre första matcherna med 1-1.

På alla tidigare tillfällen har de misslyckats med att vinna de tre första matcherna i gruppspelet när de åtminstone nått kvartsfinal. 2001-02 vann de inte någon av sina första matcher, men nådde ändå de sista åtta av Champions League, medan de 2007-08 nådde semifinalen i samma turnering.

Liverpool har inte vunnit någon av sina senaste åtta gruppspels-matcher i europeiska turneringar — fem oavgjorda och tre förluster.

Liverpool har inte vunnit någon av sina sex senaste bortamatcher i Europa sedan de vann med 1-0 mot Udinese i december 2012. 

Det är den enda nollan Liverpool har hållit i sina senaste nio bortamatcher i Europa.

I Europa League har Jürgen Klopp förlorat tre av sina 17 matcher. Borussia Dortmund slog Zenit St Petersburg med 4-2 på bortaplan i Champions League 2014, men gick vidare trots förlust med 1-2 på hemmaplan.

Liverpool är obesegrade i de elva senaste matcherna i liga- och cupspelet sedan förlusten mot Manchester United i september.

Före matchen på Anfield, förlorade Rubin Kazan med 2-1 mot FC Sion i öppningsmatchen, innan de spelade 0-0 hemma mot Bordeaux.

Rubin Kazan är obesegrade på hemmaplan den här säsongen i Europa med en vinst och två oavgjorda.

Sedan de förlorade mot Atletico Madrid i februari 2013 har Kazan bara förlorat en av de 12 senaste hemmamatcherna i Europa och vinnit 8 av dem.

Ingen engelska klubb har någonsin undvikit förlust mot Kazan Ryssland - Tottenham Hotspur förlorade 1-0, Chelsea med 3-2 och Wigan Athletic med 1-0.

Källa: Liverpoolfc.com


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer