Klopp: Jag älskar denne lirare

Bild till nyheten Klopp: Jag älskar denne lirare
Jürgen Klopp var full av beundran över Philippe Coutinho och dennes två vackra mål i 3-1-segern mot Chelsea på Stamford Bridge. "Jag älskar denna spelare. Vem älskar inte Phil Coutinho?"

"Han är en briljant spelare och vi behöver inte snacka om hans kvaliteter", tillade tysken. 

Inför mötet mot Chelsea hade det gått nästan tolv timmar ligafotboll utan att Coutinho hittat målet. Han har över huvud taget haft svårt att hitta formen i höst och inte började han särskilt bra i lördags heller.

Men sedan lossnade det med besked!

"Jag är inte intresserad av det som varit. Jag har snackat med honom, förstås. Men mitt jobb är att hjälpa honom och inte förklara vad han inte gör dåligt."

Kylig i de avgörande ögonblicken

"Han vet att de tre sista matcherna inte har varit perfekta, men han behöver speltiden. Han behöver erfarenheten av att känna vad som är bra och vad som är dåligt. Det här var det perfekta exemplet. Starten var inte bra, men så kom vi tillbaka."

Coutinho kvitterade Chelseas tidiga ledning i den 48:e minuten, med en riktig läckerbit. Efter pausen gjorde han ännu ett vackert mål. 

"Ibland är man tvungen att jobba riktigt, riktigt hårt för att fotboll ska se enkelt ut. Det var det Phil gjorde. Det var ingen perfekt öppning av honom, men han kom tillbaka och var kylig nog i de avgörande ögonblicken. Det är det som är hans kvaliteter", menade Klopp.

"Men solen skiner inte hela tiden. Vi måste jobba hårt de dagar som det regnar på laget. Varje dag får jag frågan om jag har sett framgång, men när man kommer in med nya idéer, ny information, allt möjligt... Min erfarenhet är att kvaliteten faller lite. Man måste spela från hjärtat, men man förlora en del av kontrollen, flexibiliteten och glädjen för spelet. Man måste ta till sig den nya informationen och utveckla sig."

Förväntar sig inte perfektion

"Jag älskar denne spelare. Vem älskar inte Phil Coutinho? Jag förväntar mig inte perfektion varje dag, jag förväntar mig att man jobbar hårt och försöker att bli bättre varje dag. Det är precis vad Phil gör och det här laget gör. Det är så vi tar nya steg framåt."

Klopp log då han fick frågan om Liverpools chanser i kampen om ligatiteln. Han svarade att han "inte kan fatta" att England har så dåligt tålamod.

Byter inte ut frugan

"Välkommen till England", inflikade domaren Mark Clattenburg som just passerade Klopp i presszonen.

"Utveckling handlar om att jobba med de spelare man har. Det är på samma sätt som när du har ett problem med frugan. Man vill inte byta ut henne varje dag, man jobbar bara på och blir bättre."

"Jag tänker inte på sommaren 2016. Jag vet inte vad som kommer att hända då. Vi måste fortsätta att jobba och komma närmare och se vad vi kan uppnå tillsammans. Vi måste förbättra allt möjligt och så kan vi snacka om var i tabellen vi vill vara. Men nu, i detta skede i november, kan vi inte börja prata om det", avslutade Jürgen Klopp.

Källa: Liverpool Echo


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer