Klopp: Firmino är en viktig spelare

Bild till nyheten Klopp: Firmino är en viktig spelare
Jürgen Klopp förväntar sig att Roberto Firmino blir en viktig man för Liverpool den här säsongen när han fått några matcher i benen.

Brassen har kommit in från bänken i de två sista matcherna - mot Rubin Kazan och Southampton - och är påväg mot full fitness efter sin ryggskada.

Hans rehabilitering kan fortsätta med en eventuell start i kvällens ligacup-match mot AFC Bournemouth på Anfield, en möjlighet som kommer få många fans att bli exalterade över att få ytterligare en glimt av sommarvärvningen från Hoffenheim.

Inför matchen, avslöjade Klopp att han länge varit en beundrare av Firmino samt att han bevakade hans utveckling i Bundesliga före flytten till England.

"Med Brasilianska landslaget förra gången spelade han som en No.9, han är oftast i ett attackerande mittfältet, eller andra anfallare, eller så kommer han från kanten”, säger Klopp i en kommentar gällande Firmino.

"Han är en skicklig spelare. Det fanns en tid för runt ett år sedan när han var för ett par månader var den bästa spelaren i Bundesliga.”

"Från första dagen, kunde alla se att han kan vara en mycket, mycket bra spelare.”

"När jag hörde att Liverpool värvade honom tänkte jag ”bra val”.”

"Det är klart han behöver tid men han är stark med bollen, han är fysiskt stark, han är snabb med bollen, snabb på att få sin kropp mellan motståndare och boll.”

"Han är en viktig spelare för oss, naturligtvis, och jag hoppas att han kan spela [mot Bournemouth]."

Källa: Liverpoolfc.com


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer