Inför Liverpool - Bournemouth

Bild till nyheten Inför Liverpool - Bournemouth
I morgon kliver Liverpool in i Ligacupens fjärde omgång där Premier League-nykomlingen AFC Bournemouth kommer på besök.

Tidigare möten

Lagen har ställts mot varandra tre gånger under de senaste fem åren, och Liverpool har gått segrande ur samtliga möten.

25 januari 2014: Bournemouth - Liverpool, 0-2 (FA-Cupen) 

17 december 2014: Bournemouth - Liverpool, 1-3 (Capital One Cup)

17 augusti 2015: Liverpool - Bournemouth, 1-0 (Premier League)


Liverpool

Efter att ha besegrat Carlisle på straffar hemma på Anfield kvalificerade sig Liverpool och Brendan Rodgers till Ligacupens fjärde omgång.

Nye managern, Jürgen Klopp, är nu tre matcher in i sin Liverpool-karriär och det är tre matcher med oavgjorda resultat i bagaget mot Tottenham, Rubin Kazan och Southampton. I och med detta jagar Liverpool sin första seger under nye managern.

Både Christian Benteke och Roberto Firmino är tillbaka från sina skadeuppehåll och har fått speltid mot både Rubin Kazan och mot Southampton i söndags, vilket gör dem aktuella för spel.

Daniel Sturridge är fortfarande borta med vad som verkar vara ett vätskefyllt knä efter en kollision med Jordon Ibe på träningen. James Milner är som bekant avstängd efter att ha dragit på sig ett gult kort mot Southampton i förrgår.

”Det finns inget nytt om Sturridge, han kommer inte att vara tillgänglig för matchen i morgon. Han har gjort framsteg, men vi måste vänta. Han arbetar för närvarande med inomhusträning”, säger Klopp på dagens presskonferens.

Klopp gav även hintar av att han kommer att rotera lite i truppen inför morgondagens match samt att en eller två yngre spelare kommer att få chansen.

''Vi måste göra lite förändringar i laget, men jag vet inte hur många ännu. Detta är en viktig turnering, och jag gör byten i uppställningen för att jag vill vinna matchen. Vi väljer alltid ett lag som vi anser har tillräckligt med kvalitet för att vinna."

''Bournemouth-matchen blir min första i den här cupen och det är en väldigt viktig match. Men jag vet också att vi haft tre matcher på de 8-9 senaste dagarna och därav måste göra ett par förändringar."

''Milner är avstängd, vi har ett par spelare på skadelistan samt ett par andra problem som vi inte vill riskera. Vi får vänta in de sista detaljerna i morgon bitti, se vem som kan träna de kommande dagarna och därefter plocka ut laguppställningen."

''Det kommer utan tvekan att vara en eller två ungdomsspelare inkluderade, men inte eftersom detta är en cup som jag inte önskar att vinna, det är snarare tvärtom och anledningen till att jag byter ut ett par spelare’’.

Sent under tisdagskvällen kom uppgifter om att Christian Benteke råkat ut för en mindre knäskada vilket håller honom borta från spel i kvällens match.

Trolig startelva enligt skribenten:

Mignolet, Randall, Skrtel, Sakho, Moreno, Allen, Lucas, Firmino, Lallana, Ibe, Origi. 


AFC Bournemouth

Bournemouth har tagit sig fram till den fjärde omgången genom att ha besegrat Hartlepool med 4-0 på bortaplan i den första omgången. Därefter lottades de mot Preston, en match som gick till straffar efter att ha slutat 2-2 efter full tid.

Eddie Howe´s mannar åkte på en riktig smällkaramell senast hemma mot Tottenham i ligan där de föll med 1-5, och huserar därmed på 17:e plats i Premier League med 8 inspelade poäng efter 10 omgångar.

”Jag tror inte, med antalet skador, att det är möjligt att göra så många förändringar som i tidigare matcher”, säger assisterande manager Jason Tindall på Bournemouths presskonferens idag.

"Men som alltid kommer vi att ställa ut ett lag som vi känner är mer än kapabla att vinna matchen.”

Trolig startelva enligt skribenten:

Boruc, Francis, Cook, Distin, Daniels, Ritchie, Gosling, Surman, Pugh, King, Murray.


Övrigt

Matchen börjar 20:45 och sänds på Viasat Sport samt Viaplay.

Domare i matchen är: Michael Jones.
Assisterande: Richard West och Adrian Holmes
Fjärde domare: Geoff Eltringha.

Källor: Liverpool Echo, afcb.co.uk.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer