1-1 mot Southampton

Bild till nyheten 1-1 mot Southampton
Ännu en oavgjord för Liverpool och Klopp som fortsatt är obesegrad men också vinstfri

En jämn match slutade också jämnt. Från Liverpool-håll kan man dock vara besviken att det fina spelet i andra halvlek och Bentekes snygga nickmål inte räckte till vinst.

Första halvlek

Långsam inledning som handlade mest om Southampton fansen som buade Clyne & Lallana och Liverpools intensiva press.

Southampton är kompakta bakåt och Liverpool har nog aldrig varit bra på att bryta ner försvar. Vissa chanser dök dock upp. Coutinho såg ut att bli frispelade när Origi tog en distraherande löpning men första touchen var inte tillräcklig för att skapa sig själv yta. Likaså när Clyne och Coutinho spelade fram Lallana inne i straffområdet men bollen kom också lite bakom honom.

De bästa chanser kom från Southampton vars offensiva spelare är tydligt mer samspelta. De var också farliga på fasta situationer där först van Djik hade en otrolig nickchans men nickade rakt på Mignolet och sedan på följande hörna tvingades Lucas rensa från nära mållinjen.

Coutinho hade ett par av sina vanliga förutsägbara skott från vänsterinnerposition och som vanligt var de för många, för lättlästa, och ofarliga. Milner kämpade och slet och i ett fall skapade det en målchans inte olik hans mål mot Aston Villa.

Andra halvlek

Benteke byttes in för Origi i halvtid och han gjorde omedelbart skillnad. Han nickade ner bollen till en framrusande Lallana som i sin tur slog tillbaka den på Benteke i djupet. Han hamnade dock för långt ur vinkel och hans inspel gick ut till hörna. På den följande hörnan gick bollen också mot Benteke men bakom belgaren som ändå lyckades rikta ett avslut mot mål som Southampton spelaren vid stolpen tvingades peta ut till en ny hörna.

Liverpool höll kvar den intensiteten de kom ut från halvtid med och skapade ett par chanser främst igenom Moreno som kom flygande fram längs vänsterkanten och in i straffområdet, Hans inspel var dock inte tillräckliga. 

Stormen som Liverpool tagit med sig ur omklädningsrummet lugnade sig till slut och passande nog var det då Liverpool slog till med ett riktigt klassmål. Milner gjorde sin bästa Gerrard-imitiation när han från långt ner och till höger slog ett långt, högt inlägg som böjde sig in mot straffområdet och Benteke som mötte bollen perfekt med pannan och Stekelenburg i Southampton-målet var chanslös. 

Klopp sin vana trogen luftnickade som om inlägget var riktat mot honom och, kanske lite inövat, firade med att hoppa och luftboxas. 

Tyvärr blev inte den goda känslan alltför långvarig och de tidningar som redan förberett förstasidor med "Blitzkrieg Klopp" eller liknande fick återgå till ritbordet. Southampton ledde innan matchen ligan i nickavslut och nickmål och de dominerade sina offensiva fasta situationer matchen igenom. Det var därför passande att deras 1-1 mål kom på en frispark. Milner drog onödigt på sig en frispark och ett gult kort, som gör att han är avstängd i veckans Ligacup-möte med Bournemouth, med en sen tackling. 

På följande frispark nickskarvades bollen vidare från gränsen vid straffområdet fram till Gaston Ramirez av alla spelare som fick nicka bollen mot mål där Sadio Mané forcerade in bollen mot en dåligt dykande Mignolet och Milner. 

Ingen individ bör beskyllas för målet även om Milner är närvarande vid två avgörande skeenden, problemet är att Liverpool länge varit dåliga defensivt och ännu sämre på att försvara fasta situationer. 

Sadio Mané avslutade också matchen med att dra på sig två onödiga gula kort och bli utvisad. Antagligen ville han inte heller spela Ligacupen nästa vecka.

Matchens lirare enligt skribenten: Christian Benteke

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer