Klopp: Jag behöver ingen trollstav

Bild till nyheten Klopp: Jag behöver ingen trollstav
Jürgen Klopp anser att han inte behöver ett trollspö för att lyfta Liverpoollaget. Däremot menar tysken att det finns mycket mer att ta av spelarna, inte minst Adam Lallana.

Adam Lallana skötte sig riktigt bra i managerns debutmatch, med den omtalade "gegenpressing"-taktiken. 

"Jag vet inte hur många matcher du har sett som denna av Adam Lallana? Jag känner till honom från tiden i Southampton och han kan förbättra sig med 20-30 procent", sa Klopp till bland annat The Times och Liverpool Echo efter 0-0-matchen mot Tottenham.

"Philippe Coutinho? Tror du inte att han kan spela bättre än idag? Självklart kan han det. Lucas? Tror du inte att han kan spela bollen till höger och vänster? Självklart kan han det. Emre Can? Läran om att springa och slå passningar. Han kan lära sig. Milner? En komplett fotbollsspelare, en perfekt professionell spelare, en maskin. Han har allt", fortsatte Klopp som imponerades över de 13,1 kilometer som vicekaptenen sprang på White Hart Lane.

"Du tycker att jag ska lära dem de tekniska aspekterna av spelet? Det kan dem redan. Vi måste bara visa upp det tillsammans."

"Vi behöver inte plocka fram någon magisk stav och säga: 'Och nu kan ni spela fotboll.' De vet hur man spelar. Vi måste bara skapa situationer och förutsättningar att göra det."

 "Självklart borde vi spela bättre. Inte för att jag säger det, utan för att vi kan det. Det viktigaste är att spelarna är förberedda på att vara lite vilda. Du kan springa och du kan missa. Det är inga problem. Ta det lugnt och pröva igen. Vi kan göra det bättre och vi kommer att göra det bättre", avslutade Klopp.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer