Milner uppmanar till tålamod

Bild till nyheten Milner uppmanar till tålamod
Vicekaptenen James Milner manar till lugn när det gäller förväntningarna till nye managern Jürgen Klopp. "Rom byggdes inte på en dag", säger han.

"Det är så mycket som har hänt de senaste dagarna. Det har varit tufft för managern, som har kommit in som en virvelvind i engelsk fotboll – och så är det förväntningarna och pressen som han har på sig och på laget", fortsätter Milner.

Tysken var som vanligt entusiastisk och ivrig på sidlinjen under sin debutmatch borta mot Tottenham (0-0). Det var första gången på nio matcher som Liverpool lyckades hålla nollan. 

"Att byta manager är aldrig enkelt. Vi har dessutom några skador, för att uttrycka sig milt. Man tar sig knappt in i behandlingsrummet just nu."

Nio spelare var otillgängliga på White Hart Lane. 

"Jag tycker ändå att starten var bra. Utan boll var vi väldigt bra och spelade i ett högt tempo. Kanske blev vi lite för ivriga med bollen, där kan vi bli bättre. Men Rom byggdes inte på en dag och White Hart Lane är ett svårt ställe att spela på så det var en positiv start."

Lägg därtill att Klopp bara hade tre träningspass på sig att formera laget. 

Redan på torsdag väntar nästa match, hemma mot Rubin Kazan i Europa League.

"Vi har matcher var tredje dag så det är bara en viss mängd man hinner få gjorda på träningarna. Vi måste rehabilitera efter matcher och vi har förlorat en hel del spelare, så vi kan inte rotera så mycket. Vi vet att det här kommer att ta tid", menar James Milner. 

"Han (Klopp) kommer hit för att prova att implementera sina idéer, men han kan inte förändra allt ensam. Det kommer att ta några månader innan vi ser hur han vill att vi ska spela. Men vi har fått en positiv start, även om det här med skadeläget är negativt."

Klopp charmerade den brittiska pressen efter matchen med sin välkända stil. Den 48-årige tysken stod upprest och dirigerade laget genom hela matchen.

"Han får fram sina budskap till oss. Vi står inte och tittar på honom eftersom vi fokuserar på spelet, men vi kan höra vad han säger. Det är viktigt. Det är som en tolfte man som försöker att leverera sina budskap. Klarar han att överföra lite energi till grabbarna de sista tio minuterna, när vi är som mest slitna, är det bara bra."

"Han är precis som ni uppfattar honom, det är inget skådespel. Han är en bra kille som älskar fotboll och som gillar det han håller på med och han vill att vi ska göra detsamma.Han kräver att vi ger hundra procent och spelar med hög intensitet och koncentration", avrundar James Milner.

Källa: Liverpool Echo


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer