Sprang mer än i Merseysidederbyt

Bild till nyheten Sprang mer än i Merseysidederbyt
Totalt sett sprang Liverpoolspelarna nästan en mil längre mot Tottenham än i derbyt mot Everton.

Nye managern Jürgen Klopp är förespråkare av löpstarka lag och det är ingen hemlighet att han ville se spelarna visa upp en enorm vilja och ge lite extra i hans debutmatch på White Hart Lane igår (0-0).

Efter bara tre träningspass kan man ändå märka av en förändring då spelarna sprang längre än i någon annan ligamatch den här säsongen.

Sky Sports har hämtat in statistik från EA Sports "Player Performance Index" och konstaterar att laget sprang hela 116 km mot Tottenham och i full fart 614 gånger.

Vikarierande kaptenen James Milner var, som vanligt, den som löpte mest. 13,1 km och 82 spurter.

Kollektivt är detta en klar framgång.

För att ta några exempel; mot Everton sprang spelarna totalt 106,5 km och mot Aston Villa 105,9 km.

"Vi har bara haft tre dagar med gemensam träning och Tottenham är väldigt bra och välorganiserade, så jag visste att det skulle bli tufft. Men jag är väldigt nöjd, för inledningen var suverän och vi överraskade dem lite. Vi ville vinna andrabollarna", sa Klopp efter matchen. 

Även om matchen slutade mållöst så är Klopp på det klara med att Tottenham inte har förlorat sedan premiären och dessutom har man exempelvis besegrat Man City på hemmaplan.

"Vi kan göra allt bättre när vi spelar bättre fotboll. Vi är kapabla till att spela bättre. Men idag, efter bara tre träningspass, får man vara nöjd", avrundade Klopp på presskonferensen.

Källa: liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer