Brannagan avgjorde mot Leicester

Bild till nyheten Brannagan avgjorde mot Leicester
U21-kaptenen Cameron Brannagan sänkte Leicester på Langtree Park med ett turmål. Jose Enrique gjorde sina första 45 minuter sedan i april och svarade för en helt ok insats.

Liverpool ägde spelet i första halvlek och tog också ledningen efter en halvtimme, då vänsterbacken Enriques inlägg hittade Jerome Sinclair som avslutade distinkt vid första stolproten.

Spanjoren klev sedan, planenligt, av i pausvilan.

Leicester inledde andra akten aggressivt och blev också ganska snart tilldömda en straff, som keepern först Ryan Fulton först lyckades rädda – och returen tog på något vis i ribban och ut. Gästerna kvitterade dock välförtjänt en stund senare genom Panayitou.

Därefter vaknade Liverpool (någorlunda) till liv igen och Sinclair jobbade hårt i anfallet och skapade en del oro på egen hand. Kaptenen Cameron Brannagan var stark på mitten och även Joao Carlos Teixeira blixtrade till emellanåt. De två sistnämnda var också inblandade i det turliga segermålet då två minuter återstod. Bollen tog på Brannagans häl och dalade in i nätmaskorna.

Leicester borde ha förtjänat mer av insatsen, men U21-laget är säkerligen lättade över segern efter en trög inledningen av serien.

Det faktum att Brannagan och Chirivella, som båda debuterade borta mot Bordeaux häromveckan, fick 90 minuter antyder att duon knappast är aktuella för truppen när schweiziska Sion besöker Anfield på torsdag i Europa League.

Noterbart är också att Enrique, som suttit och huttrat i Brendan Rodgers frysbox hela sommaren, gjorde sin första tävlingsmatch sedan april då han var medverkade i U21-lagets match mot Fulham. I A-laget har han inte spelat sedan FA-cupmötet mot Bolton (0-0) i januari.

Liverpool U21 – Leicester U21 2-1 (1-0)

Mål: Sinclair (29), Brannagan (88)

Leicester: Panayitou (62)

Laget: Fulton, Maguire, Cleary, Brewitt, Enrique (Randall 46), Chirivella, Gomes, O'Hanlon, Sinclair, Brannagan, Teixeira.

* Enrique grattar Sinclair efter dennes 1-0-mål i St Helens.