Inför: Liverpool - Aston Villa

Bild till nyheten Inför: Liverpool - Aston Villa
Liverpool kliver i morgon in i Premier Leagues sjunde omgång hemma på Anfield när Aston Villa kommer på besök. Brendan Rodgers mannar kommer till matchen med en vinst efter straffar hemma mot Carlisle i onsdags och Aston Villa kommer med derbyseger mot Birmingham i ligacupen i bagaget.

Fem senaste mötena:

Aston Villa - Liverpool: 0-1 (Premier League)

Liverpool - Aston Villa: 2-2 (Premier League)

Liverpool - Aston Villa: 0-1 (Premier League)

Aston Villa - Liverpool: 0-2 (Premier League)

Aston Villa - Liverpool: 2-1 (FA-Cupen)

Laget har mötts totalt 185 gånger.

Vinster Liverpool: 89

Oavgjorda: 40

Vinster Aston Villa: 56


Liverpool:

Liverpool kommer aningen skadedrabbat till morgondagens match. Jordan Henderson är som bekant borta med sin fotskada.

Christian Benteke tvingades lämna planen i 1-1 matchen hemma mot Norwich i söndags och missar därmed matchen.

Dejan Lovren och Roberto Firmino fick även lämna planen mot Carlisle i onsdags med en fot- respektive ryggskada, och även de missar matchen i morgon.

Jon Flanagan är långtidsskadad och missar matchen.

Formmässigt har Liverpool haft det jobbigt på sistone och har inte vunnit i Premier League sedan matchen hemma mot Bournemouth i augusti och parkerar därmed på en 13:e plats i tabellen med 8 inspelade poäng. De kommer till matchen med ett två oavgjorda resultat varav en ledde till straffseger.

Läs om vad Brendan Rodgers säger inför matchen här.

Trolig startelva enligt skribenten:

Mignolet, Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno, Lucas, Milner, Can, Coutinho, Sturridge, Ings.


Aston Villa:

Aston Villa kommer till Anfield med en vinst i rival-mötet mot Birmingham i ligacupen. I övrigt har Tim Sherwoods lag endast mäktat med en vinst och ett kryss i Premier League och parkerar på 17:e plats i tabellen med fyra inspelade pinnar.

Tim Sherwood tappade några viktiga kuggar i sitt lagbygge i somras, däribland, Christian Benteke, Fabian Delph och Tom Cleverly.

”Christian är borta, Fabian är borta, Tom Cleverley är borta. De är alla etablerade Premier League-spelare. Vi kommer nu att utveckla det vi har. Vi har ett pågående arbete och vi är nöjda med truppen”, säger Sherwood.

”Christian Benteke är en toppspelare. Jag förväntade mig att det skulle komma samtal i sommar. Vi hade velat behålla honom.”

”De nya killarna är entusiastiska över möjligheten att spela på Anfield. De har sett så många bra spelare därifrån. Jag tycker fortfarande om att åka dit. Jag gjorde det alltid som spelare och nu som manager. När vi korsar den vita linjen, kommer vi att vara fokuserade.”

Vad det gäller skadeläget i Aston Villa missar Adama Traore, Gary Gardner och Idrissa Gana matchen, då de båda nyligen kommit tillbaka i träning. Tim Sherwood är även hoppfull om att få tillbaka Gabriel Agbonlahor till morgondagens match.


Övrigt:

Matchen kommer dessvärre inte att sändas på Viasat eller Viaplay. Det går däremot att se matchen i repris kl 20:30.

Domare är Jonathan Moss - Matchstart kl 16:00.

Källor: Liverpoolfc.com, avfc.co.uk, lfconline.com.



16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer