Inför Liverpool FC - Norwich City

Bild till nyheten Inför Liverpool FC - Norwich City
Den stora frågan inför matchen: Får man en titt på det kommande anfallsparet i Liverpool med Sturridge och Benteke under matchen?

En favorit motståndare för hemmalaget på de senaste åren kommer till Anfield för att försöka kamma hem poäng av The Reds. Lyckades de vända tränden?

Tittar man till de senaste mötena mellan lagen så är det 22-6 i målskillnad i favör till Liverpool och även 5 vinster och 1 kryss för samma lag.

De flesta av målen kom från Suarez under dessa möten, så vem tar tag i målgörandet i denna matchen?

Tidigare möten

Totalt antal möten: 62

Liverpool vinster: 34

Lika: 14

Norwich vinster: 14

På Anfield

Totalt antal möten: 31

Liverpool vinster: 21

Lika: 5

Norwich vinster: 5

Liverpool FC

Efter att ha vunnit de två första matcherna med udda målet och spela en bra 0-0 match mot Arsenal på bortaplan, om man ser till spelet, så har spelat efter denna matchen gått något knackligt.

Man åkte på en riktig urskopning mot West Ham och sedan även United på bortaplan, där man inte visade upp något varken offensivt eller defensivt att ta med sig.

Nu skriks det en del på olika håll i världen att Rodgers inte bör sitta på som managerposten längre och många ser gärna att Klopp är mannen att ta över. Dock verkar det som att ledningen i Liverpool inte riktigt tänker på samma sätt som supportrarna. De lät irländaren handla en hel del spelare även denna sommaren och menar att dessa övergångar för spelare kommer ta tid och det är även något Rodgers fått, frågan är dock: hur länge?

Det har börjat florera intensiva rykten att Liverpool ska tillse att William Carvalho från Sporting Lissabon är klar snart och att han anländer i januari.

Den största snackisen inför matchen dock är Hendersons och Sturridges vara eller icke vara i truppen på söndagen efter deras skador. Nu är det bekräftat att kaptenen blir borta i cirka 2 månader.

Men självklart finns det även positiva nyheter, Sturridge är tillbaka och har tränat fullt ut med laget på en vecka och är med i 25 manna gruppen. Oklart om det är aktuellt med en start än dock.

Utöver det ser det ganska ljust ut på skadelistan då det bara är Joe Allen och Flanagan som nu sitter kvar på skadelistan. Toure drog på sig en smäll av Mignolet i torsdags mot Bourdeux, återstår att se om han är spelbar eller inte.

Trolig startelva enligt skribenten

Mignolet; Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno; Lucas, Milner; Lallana, Coutinho, Firmino; Benteke

Norwich City

Nykomlingen som var lyckades att ta sig till finrummet och Premier League igen efter en sväng ner i Championship förra säsongen. Efter att ha lyckats sno åt sig en tredje plats i ligan och sedan vinna playoff´et till PL så är det återigen här.

Nu när man väl är tillbaka så ser det ut som att man får först och främst tillse att man klara kontraktet. Utan några särskilda nya spelare att omtala så står de hyfsat med samma trupp enligt fjolåret.

För oss Liverpool fans så finns där även en spelare med rött hjärta i kanariefåglarnas tröja att kanske titta på då Andre WIsdom lånades ut till Norwich i sommras.

De första matcherna har blandat och gett för The Canaries. Man har vunnit 2, spelat lika 1 och förlorat 2. Man har inte riktigt fåt igång defensiven och det kan man se på resultaten från de föregående matcherna där man har släppt in 3 mål av 2 av dessa matcher.

Målskillnaden på de första 5 matcherna är 8 mål för och 9 mål emot. Så än så länge har det mer eller mindre varit målgaranti i Norwich´s matcher för båda lag, det enda lag som lyckats hålla nollan hittills i deras matcher är Southampton som vann med 3-0 på hemmaplan.

På skadelistan har man den store anfallaren Hooper och även mittfältaren Mulumbu. Det ser dock ut som att Hooper kan vara spelklar från skadan redan nästa omgång.

Trolig startelva enligt skribenten

Ruddy; Martin, Wisdom, Bassong, Brady; Jarvis, Howson, Tetty, Redmond; Jerome, Hoolahan

Övrigt

Matchen kommer att visas på Viasat Sport samt Viaplay. Domare i matchen är Taylor med assisterande i Kirkup och Halliday. Fjärde domare för dagen är Marriner.


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer