Rossiter: Jag måste ta chansen

Bild till nyheten Rossiter: Jag måste ta chansen
Scousern Jordan Rossiter ser ut att få starta kvällens Europa League-match mot Bordeaux. "Vi har en stark trupp och är bra nog att vinna", hävdar 18-åringen.

Nio tonåringar finns med i Liverpooltruppen till Frankrike. Men endast Rossiter har fått debutera i hetluften tidigare.

"Det här är en möjlighet att imponera för alla som inte fått så mycket speltid men som tränat hårt under en längre period. När man får chansen i den här klubben så måste man ta den. De som startar, oavsett vilka de är, kommer att vara kapabla att säkra tre poäng till laget", säger Jordan till Liverpool Echo.

Efter fjolårets fiasko i Champions Leagues gruppspel hamnade Liverpool i Europa League, men förlorade som bekant på straffar mot Besiktas i 16-delsfinalen.

Men i de två senaste EL-gruppspel Liverpool varit involverat i har laget imponerat och vunnit grupperna. På onsdagskvällens presskonferens förkunnade också Brendan Rodgers att han har samma inställning till turneringen som tidigare, vilket innebär att många roteringar är att vänta.

"Det är inte Champions League men fortfarande en stor turnering och en chans för oss att vinna något", menar Rossiter. "Alla vill återvända till Champions League nästa säsong och gör man det bra i Europaligan så finns möjligheten"

"Det är alltid speciellt med kvällsmatcher i Europa, speciellt som Liverpoolspelare. Alla vill spela i Europa och en eventuellt seger över Bordeaux skulle dessutom vara en bra uppladdning inför Norwich på söndag."

Rossiter debuterade i Premier League med ett inhopp i 0-0-matchen borta mot Emirates för tre veckor sedan och får med all sannolikhet en ny chans mot Bordeaux ikväll. Det blir hans tredje match i Liverpooltröjan.


Jordan poängterar dock att han har "rest ute i Europa" tidigare i UEFA Youth League där 19-åringarna mötte Basel, Real Madrid, Ludogorets och Benfica.

"Att mäta sig med olika spelsystem och taktiker ute i Europa hjälper mig att utvecklas som spelare. Det är bara positiva erfarenheter för mig."

Mittfältstalangen, som tillhört klubbens akademi sedan sex års ålder, tillägger också att han har fått mycket hjälp av Lucas och James Milner.

"När jag växte upp beundrade jag Xabi Alonso. Räckvidden på hans passningar och hur behärskad han var med bollen... Nu är det på samma sätt med Lucas och James Milner. Båda hjälper mig mycket och bara att få träna ihop med dem stärker min utveckling."

"Jag ser hur Lucas bryter upp spelet och den arbetsinsats han lägger ner på träning varje dag. Han har representerat Liverpool de senaste åtta åren och det i sig är en prestation. Förhoppningsvis får jag chansen att spela vid sidan av honom framöver."

"När det gäller James så har han spelat på toppnivå i över tio år och vunnit Premier League-titlar. Han har redan hjälpt mig mycket och är en strålande spelare. Man kan se hur hårt han jobbar för att bli så bra som möjligt."

Liverpool har idagsläget 16-17 unga talanger på utlån, men det faktum att Jordan Rossiter finns kvar på Melwood är ett bevis på att Brendan Rodgers har stora planer för honom.

"Brendan förklarade att han vill ha mig i och runt förstalaget och att jag ska träna med dom varje dag. Det är det jag alltid har önskat. Många av de andra unga spelarna får bra erfarenheter på utlån och jag är säker på att de återvänder hit som bättre spelare."

"Managern har visat stort förtroende för mig och om jag får spela på torsdag kväll kan jag förhoppningsvis ge något tillbaka. Jag vet att jag har mycket att förbättra, men jag ska fortsätta att jobba stenhårt och höra på vad tränarna säger".

Avspark mot Bordeaux är kl 19:00 och matchen visas på TV9.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer