"Hade stannat om jag fått en tränarroll"

Bild till nyheten "Hade stannat om jag fått en tränarroll"
Steven Gerrard säger att han hade stannat om han erbjudits ett jobb som spelande coach i Brendan Rodgers ledarstab.

Den 2 januari i år förkunnade Steven Gerrard att han skulle lämna Liverpool efter säsongen. Han hade då nobbat klubbens nya kontraktsförslag, eftersom han inte klarade av tanken att "bara vara en truppspelare."

Tidigare under hösten hade Brendan Rodgers tydliggjort att Gerrards speltid skulle bli begränsad och att han istället skulle matchas omsorgsfullt.

I en intervju med Daily Mail säger den 35-årige mittfältsdynamon att han hade accepterat reducerad speltid ifall han samtidigt erbjudits ett coachuppdrag vid sidan av Rodgers. I somras kvittade sig nordirländaren med Colin Pascoe och Mike Marsh, som sedan har ersatts med Sean O´Driscoll, Pep Lijnders och Gary McAllister.

"Rent kvalitetsmässigt hade jag kunnat fortsätta, men rent fysiskt inser jag förstås att jag inte hade kunnat fortsätta spela alla matcher vid min ålder", säger Steven.

"Jag hatade att vara avbytare och jag hatade att inte veta om jag skulle vara med i startelvan eller inte."

"Jag gillade inte att missa Champions League-matcher, jag hade enorma problem att acceptera det. Kanske var jag självisk, men vid den tidpunkten hade jag tillbringat många år i klubben och spelat alla matcher."

"Jag kanske motsäger mig själv här, men jag tror att jag hade stannat om det funnits en chans att få jobba ihop med Brendan Rodgers och samtidigt få spela. Men dessa idéer diskuterades inte över huvud taget förrän jag redan offentliggjort mitt beslut."

"Jag vet inte om jag kommer att bli en tillräckligt bra manager eller en nummer 1, 2, 3 eller 4. Men jag tror att jag hade varit skräddarsynd för att kombinera jobbet som en bra truppspelare och inhoppare och samtidigt få erfarenheter av managerrollen och coaching som inga pengar kan köpa."

"Jag blev förvånad över att ingen roll presenterades då klubbdirektören Ian Ayre satte sig ner med min agent, men det kanske sker ändå en vacker dag."

Gerrard säger att han älskar livet i Kalifornien och trivs i sin nya klubb LA Galaxy. Men han saknar Premier League enormt. När Liverpool möter Manchester U på Old Trafford på lördag kommer han att vara 5000 mil bort.

"När jag slår på TV:n och ser arenorna med 50-70 000 människor... jag saknar aggressionen, intensiteten, spänningen. Jag är avundsjuk. Jag saknar uppladdningen och att få fightas mot bättre spelare. Jag saknar att vara Steven Gerrard, Liverpoolkaptenen som spelar för sitt eget folk varje vecka och som kämpar för att laget ska få med sig en seger."

Han tror också att Daniel Sturridges återkomst efter upprepade skadeproblem kan bli avgörande om Liverpool ska kunna kvalificera sig för Champions League nästa säsong.

"Innan West Ham-matchen var jag nöjd, de såg stabila ut. Men sedan...?"

"Daniel Sturridge är en nyckelspelare. Men kan han bli frisk och kan han spela ihop med Christian Benteke? Philippe Coutinho är en underbar spelare, men behöver en omgivning som kan hjälpa honom att avsluta sina magiska konster."

"Han kommer att skapa massor av chanser och göra över tio mål, men orsaken till att vi slogs om ligatiteln häromåret var att vi hade Luis Suarez och Daniel Sturridge. Laget behöver målskyttar."


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer