Downing ser tillbaka på Liverpool-karriären

Bild till nyheten Downing ser tillbaka på Liverpool-karriären
Tidigare Liverpool-yttern Stewart Downing anser FSG borde ha gett Kenny Dalglish mer tid efter att skotten tog klubben till två cupfinaler under säsongen 2011-2012.

Dalglish fick lämna jobbet trots att han ledde laget till en seger i Capital One Cup och ersattes av Brendan Rodgers, en manager som Downing säger att han inte kom överens med.

31-åringen säger att det var "konstigt" att se Dalglish få sparken, och anser att laget behövde mer tid efter att klubben lade ut över 100 miljoner pund på värvningar under 2011.

"Jag spelade för en mycket bra manager i Kenny Dalglish, han var mycket bra för mig. Jag kommer aldrig att glömma vad han gjorde för att få mig till klubben”

"När jag pratade med Kenny, tänkte jag: De är galna, 20 miljoner pund för mig. Men det satte en hel del press på Kenny eftersom han lade ut stora pengar den sommaren. Jag gick till Aston Villa och sa till dem: Detta är Kenny Dalglish och Liverpool FC, ni måste låta mig gå.”

Dalglish ersattes under sommaren 2012 av Brendan Rodgers och Downing säger att de två inte kom överens under första tiden av Nordirländarens tid på Anfield.

"När Brendan kom in, ville han ha sina egna spelare från dag ett och jag kunde känna det.”

"Vi hade våra upp-och nedgångar på ett tidigt stadium. Jag berättade för honom hur jag kände och han sade samma sak till mig. Vi kom inte överens.”

"Jag var ute i laget och det var oktober, jag skulle lämna, men Brendan skulle aldrig tillåta det.”

”I slutet av säsongen var jag ordinarie som högerytter, jag fick verkligen njuta med Suarez, Sturridge och Coutinho. Jag avslutade säsongen ganska bra så det var konstigt att lämna den sommaren. "

Trots hans kamp på Anfield, säger Downing att han ser tillbaka med förkärlek på hans Liverpool-karriär.

"Jag njöt av att spela för Liverpool, det var en stor klubb och jag spelade med några fantastiska spelare. Jag ser tillbaka med bra minnen.”

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer