Rossiter: En enorm erfarenhet

Bild till nyheten Rossiter: En enorm erfarenhet
Så var Premier League-debuten avklarad för Jordan Rossiter. Den 18-årige scousern fick en kvart mot Arsenal på Emirates som ersättare för Lucas. "Jag kan knappt tro det", säger mittfältstalangen från Everton Valley.

Rossiter A-lagsdebuterade i den sjuka ligacupmatchen (14-13 efter straffar) hemma mot Middlesbrough för elva månader sedan och blev dessutom den näst yngste målskytten i klubbens historia.

"Det här var en enorm upplevelse för mig. Att få göra Premier League-debut inför 60 000 på Emirates är stort. Jag är uppe i det blå och kan knappt fatta det. Jag förväntade det inte."

Så sent som i söndags fick Rossiter beskedet att att han var med i truppen som skulle resa till London. Tre timmar före avspark fick han veta att han skulle sitta på avbytarbänken.

"Managern ropade på mig då det återstod en halvtimme och sa att jag skulle börja värma upp, för det fanns en möjlighet att jag skulle få hoppa in. Jag blev lite nervös men också upprymd. Jag försökte att koncentrera mig och göra det som var bäst för laget. Till slut tog vi en stark poäng."

Ett ankelbrott gjorde att Rossiter missade andra halva förra säsongen, men nu är han helt återställd.

"Jag vet att jag måste ha tålamod. Detta är Liverpool Football Club som har strålande spelare på alla positioner. Men med Brendan är det så att om du är bra nog så får du chansen. Han har tillit till de unga spelarna och det har han haft under hela sin tid i klubben. Det ger oss alla förhoppningar."

"Jag har fortfarande massor att lära och jag måste jobba väldigt hårt för att bli bättre. Förhoppningsvis kan jag få fler chanser framöver."

Källa: Liverpool Echo


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer