Rodgers: Vi växer och växer

Bild till nyheten Rodgers: Vi växer och växer
Brendan Rodgers lämnade Emirates Stadium med tankarna om att Liverpool kunde ha bärgat samtliga tre poäng, men att laget samtidigt stod för en solid insats med tredje raka nollan på lika många ligamatcher.

''Vi kunde definitivt ha knipit samtliga tre poäng. Jag var väldigt imponerad över hur vi jobbade för varandra'', sa Rodgers på presskonferensen.

''Särskilt i första halvlek skapade vi ett par farliga chanser och borde ha gått upp i ledning. Som förväntat hamnade vi under press i andra halvlek, men vi försvarade oss bra och såg alltid ut att kunna skapa någonting när vi attackerade.

''Vår prestationsnivå växer och växer hela tiden, och organisationen i försvarsspelet var väldigt bra mot ett topplag. Vi får en poäng, håller nollan, och går vidare till nästa match.

''Alla som har följt min managerkarriär känner till att jag förespråkar intensiteten i pressen och sammanhållningen inom laget. Det var något vi saknade i fjol, och efter att ha värvat ett par nya spelare var det viktigt att vårt försvar var superorganiserat. Det är vår plattform med all kreativitet framför''.

Liverpool hade ett gyllene läge att ta ledningen genom Christian Benteke strax före paus, men Arsenal-keepern Petr Cech stod för en av flera fina räddningar.

''Det var en vacker boll från Roberto Firmino och till lika fantastisk räddning från Cech. Han hade en period på 10-15 minuter där han räddade allt.

''Jag tycker att Christian gör allt han kan på målchansen. Det var en bra räddning och överlag hade båda målvakterna fina insatser. Simon Mignolet tvingades också till ett par viktiga räddningar för oss''.