Kryss i toppmötet på Emirates

Bild till nyheten Kryss i toppmötet på Emirates
Liverpool fick med sig ett 0-0-resultat från kvällens ligamatch mot Arsenal på Emirates Stadium. Det var ett bra organiserat lag som med lite tur till och med kunde rest hem med en trepoängare.

Brendan Rodgers tvingades till tre byten från vinstmatchen mot Bournemouth när Emre Can, Roberto Firmino och Lucas Leiva ersatte Jordan Henderson, Adam Lallana och Jordon Ibe i startelvan i kväll.

Gästande Liverpool började matchen starkt med hög press och bra organisation och var nära vid flera tillfällen att ta ledningen. Philippe Coutinho hade både en stolpe och en ribbträff i den första halvleken och ''The Reds'' showade för fullt i London. Arsenal-keepern Petr Cech gjorde ett par svettiga räddningar och höll hemmalaget kvar i matchen mot ett aggressivt Liverpool som vann boll efter boll högt uppe i planen.

I den andra halvleken skruvade Arsenal upp tempot ett par nivåer och fick Liverpool-försvaret att jobba hårt under stora perioder. Om bortalaget hade en stark första halvlek så var det Arsenal som styrde de resterande 45 minuterna.

Stundtals hade Liverpool det jobbigt i försvarsspelet men Simon Mignolet hade en jättematch mellan stolparna och svarade för flera imponerande räddningar i målvaktskampen med Arsenals Petr Cech.

Överlag hade lagen varsin halvlek av briljans och ett oavgjort resultat var rättvist när huvuddomare Michael Oliver blåste i pipan på måndagskvällen. Liverpool kunde - och borde - kanske ha gått till ledning i paus men det jämnade ut sig när Arsenal kontrade med ett par farliga målchanser i andra halvlek.

Många experter har uttalat sig efter slutsignalen och frågat om ''det någonsin spelats en bättre 0-0-match?''.

Rodgers valde att byta ut samtliga tre brassar under matchens gång: Roberto Firmino (Jordon Ibe 63'), Lucas Leiva (Jordan Rossiter 76') samt Philippe Coutinho (Alberto Moreno 88'). Unge Rossiter gjorde för övrigt sin Premier League-debut.

Liverpool gör en väldigt fin och stark insats på en tuff bortaarena där klubben haft det kämpigt de senaste säsongerna. Philippe Coutinho plockar fram sin magi vid flera tillfällen och länkar fint med Christian Benteke.

På mittfältet jobbades det hårt från Emre Can, James Milner och Lucas Leiva, och även på ytterbackspositionerna med Nathaniel Clyne och Joe Gomez är det starka prestationer trots att flertalet spelare blev allt mer trötta ju längre matchen pågick.

Trots en fin insats är Liverpools bollinnehav på 34 % det lägsta som laget har skrapat samman i en match under ledningen av Brendan Rodgers.

Liverpool har börjat säsongen obesegrade med 7 poäng på tre matcher och noll insläppta mål. På lördag väntar en ny ligamatch när West Ham, som besegrade just Arsenal i ligapremiären, kommer till Anfield.

Klicka här för att betygsätta dina spelare efter kvällens 0-0-match mot Arsenal.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer