Transferkommittén bakom köpet

Bild till nyheten Transferkommittén bakom köpet
Av sommarens sju spelarköp var Roberto Firmino den ende som Brendan Rodgers inte bad om själv. Enligt Daily Telegraph överbevisades Liverpoolmanagern av den omtalade transferkommittén.

Reportern Chris Bascombe, som följt klubben på nära håll i över tio år, skriver att Rodgers överbevisades kring brassens talanger baserat på rapporter från Liverpools egna spejare.

Därmed tyder det mesta på att värvningen i första hand var en frukt av transferkommitténs idoga arbete.

Övergången från Hoffenheim (totalt 29 miljoner pund om alla bonusar löses ut) handlade även om prestige, då klubben har sumpat flera andra stora transfermål (exempelvis Alexis Sanchez) de senaste åren.

Ian Ayre åkte själv till Chile mitt under Copa America för att övertala Firmino att skriva på. Under tiden hade både Man United och Man City också börjat visa intresse.

"Jag visste inte om det fanns några andra konkreta anbud på mig, bara det att Liverpool var intresserade och jag ville komma hit. Det kändes intressant då administrerande direktören reste till Copa America för att få min signatur, men för min del var allting redan på plats så det var bara en formalitet", uttalar sig Firmino till The Telegraph.

Roberto berättar också att han kämpar hårt för att hitta formen och överbevisa managern om att han är värd en chans i startelvan. Samtidigt uttalar sig Brendan Rodgers att han gillar vad han har fått se av Firminos första tid i klubben.

"Han ser bra ut på träning", säger Rodgers till Telegraph.

"Han är en riktig arbetare och jag är imponerad över hans kvaliteter. Hans arbetsinsats och förmåga att pressa var några av de viktigaste orsakerna till att vi bestämde oss för att köpa honom", avrundar managern.

Källa: Liverpool.no, Telegraph


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer