Firmino och Can nosar på elvan

Bild till nyheten Firmino och Can nosar på elvan
Liverpool Echo skriver att Brendan Rodgers står inför ett par beslut kring startelvan till morgondagens ligamöte med Bournemouth. Både Roberto Firmino och Emre Can, som hoppade in mot Stoke, har chansen att starta.

Journalisten James Pearce tror inte att det blir många förändringar i laguppställningen efter premiärvinsten mot Stoke i söndags.

Inhopparna Roberto Firmino och Emre Can förbättrade Liverpool ett par växlar och har nu en stor chans att starta morgondagens match mot nykomlingen Bournemouth.

1-0-segern mot Stoke byggdes utifrån ett starkt samarbete i försvarsspelet och mittbacksfyran med Dejan Lovren och Martin Skrtel centralt, samt Joe Gomez och Nathaniel Clyne på varsin kant, förväntas bli oförändrad.

Dilemma på mittfältet

I premiären startade Philippe Coutinho tillsammans med James Milner och Jordan Henderson centralt, men laget fungerade desto bättre när Emre Can hoppade in och gav support till försvaret.

Tyskens intåg öppnade upp för både Henderson och Milner som kunde involveras allt mer i anfallsspelet. Om Can startar mot Bournemouth måste Coutinho i så fall flyttas fram i tremannaanfallet.

Adam Lallana och Jordon Ibe florerade längst fram med Christian Benteke mot Stoke men det kan bli rejält med förändringar i anfallet. Lallana och Ibe kan offras för Emre Can och Roberto Firmino.

Det är därmed tänkbart att Rodgers startar med en snarlik elva: Mignolet - Clyne, Lovren, Skrtel, Gomez - Can, Milner, Henderson - Firmino, Benteke, Coutinho.

Enligt lokaltidningen anser Rodgers nämligen att Firmino kan passa in i en ytterposition i hans föredragna 4-3-3-formation.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer