Rodgers nöjd med defensiven

Bild till nyheten Rodgers nöjd med defensiven
1-6 i säsongsepilogen mot Stoke i maj. 77 dagar senare gästar Liverpool samma arena och vinner premiären med 1-0. "Jag är supernöjd med defensiven och det är något vi har fokuserat hårt på i sommar", säger managern Brendan Rodgers.

"Vi var starka defensivt och vi visste att vi var tvungna att försvara oss bra, samtidigt som vi vet att vi har tillräckligt med kvalitet att anfalla och vinna matchen. Jag är väldigt nöjd med prestationen, det känns definitivt bättre än för elva veckor sedan".

Liverpool mönstrade samma fyrbackslinje som höll nollan mot HJK Helsingfors förra helgen. Debuter för Nataniel Clyne och Joe Gomez medan Martin Skrtel och framför allt Dejan Lovren var starka i mittlåset.

Rodgers var också imponerad av serben.

"Jag tror att han fick självtillit av att veta att han skulle starta och han hanterade utmaningen väldigt bra i dag. De två mittbackarna var utmärkta".

En frukt av det hårda arbetet på träningsfältet.

"Matchen i maj var ett undantag. Det var en unik match och gav inte riktigt bilden av det lag jag har haft under tre år. Men det hände likafullt och man måste vara bättre än så. Vi har jobbat med att bli mer beslutsamma under säsongsstarten. Organisationen defensivt och det kollektiva presspelet måste bli bättre och vi vet att kvaliteterna finns där. Det här var en väldigt fin seger för oss", avrundar den 42-årige nordirländaren.

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer