Rodgers imponerad av Benteke

Bild till nyheten Rodgers imponerad av Benteke
Christian Benteke har bara tränat med laget i några dagar men Brendan Rodgers är redan imponerad av Liverpools näst dyraste värvning någonsin. Liverpooltränaren menar att Benteke kan ha visat sig vara ett riktigt fynd.

För bara någon vecka sen offentliggjorde Liverpool värvningen av Christian Benteke från Aston Villa för £32,5 miljoner. Benteke har nu tränat några dagar med övriga truppen och Liverpooltränaren är full av beundran för sin nye adept.

"Jag har läst och sett saker om sättet han spelar, men under den korta perioden han har varit här har jag blivit ännu mer imponerad" - säger Rodgers.

"Han har överraskat folk i början av sin tid här i Liverpool med sin rörlighet och hur snabba fötter han har. Självklart är vi imponerade av hans naturliga kraft och styrka också.

"Jag kommer ihåg ett mål han gjorde mot oss på Anfield, när han sprang över halva planen. Det här är inte en kille som saknar snabbhet, rörlighet och intelligens. Han är inte bara en stor kille som vi kan lyfta upp bollarna på.

“Jag tror han kommer visa sig vara ett riktigt fynd för klubben. Jag tror verkligen det.

"Vi vet att han kan spela fotboll, vi vet att han är en bra kontringsspelare, men vi vet också att när vi kommer till inläggslägen har vi en spelare som verkligen kan ta plats och även låta oss hålla bollen i straffområdet vilket kommer leda till mål både för honom och för andra."

Benteke är Liverpools dyraste värvning än så länge i sommar när Rodgers försöker rätta till förra sommarens ganska misslyckade fönster.

"Vi har gjort ganska många värvningar och många har varit unga spelare där tiden får utvisa om de var bra eller dåliga. Spelarna vi har tagit in till Liverpool är alla riktigt duktiga fotbollsspelare, annars hade de inte varit i klubben.

"En sån som Christian [Benteke] är vi väldigt sugna på att se vad han kan erbjuda för vårt spel med tanke på hur han varit att möta. Att komma till en klubb som Liverpool ger honom möjlighet att utvecklas till en hjälte för fansen. Jag ser verkligen fram emot att se honom i klubben"

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer