Rodgers efter Malaysia-mötet

Bild till nyheten Rodgers efter Malaysia-mötet
Brendan Rodgers är nöjd med försäsongen som helhet efter att Liverpool spelat 1-1 mot Malaysia XI i Kuala Lumpur. Managern ger också sin syn på Jordon Ibes insats och köpet av Christian Benteke.

Vad tyckte du om insatsen mot Malaysia?

''Jag har varit nöjd med turnén överlag. Jag anser att det var väldigt varmt och fuktigt för oss i dag men spelarna gjorde det bra. Efter två veckor med mycket arbete är jag nöjd med hur vi ligger till''.

Var du nöjd med Jordon Ibes mål och hans prestation som helhet?


''Han har varit fantastisk sedan han fick chansen och verkligen satt sin prägel på laget under början av säsongen. Det var ett vackert mål, och jag tycker att han var ett hot för Malaysia under hela matchen med sin snabbhet och kvalitet. Jordon var duktig och har jobbat väldigt hårt''.

Detta är första gången vi talar med dig sedan det blev officiellt att Liverpool värvat Christian Benteke. Vad kan han tillföra laget?

''Det finns en hel del kvaliteter som han redan har och kan förbättra under sin tid här. Först och främst kan han bidra med mål, han har ett starkt facit i Premier League och är en av de vassaste avslutarna. Jag har däremot hört och läst mycket om att han inte skulle passa in i vår spelstil.

''Jag tror att han kommer komplettera det och hjälpa oss. Han är en stor kille men har både snabbheten, rörelsen och förmågan att göra alla typer av mål. Han är bra i luftspelet, stark och kan spela när laget ligger djupt eftersom han är en bra bollhållare med sin fysiska styrka. Han lär sig fortfarande och jag tror att han kan bli en enorm spelare för oss''.

Liverpool har visat musklerna med värvningar likt Benteke och Firmino. Vilken typ av press lägger du på dig själv inför den kommande säsongen?


''Det är inte annorlunda än tidigare. Från första dagen jag klev in här har det alltid funnits press. Det finns ingen tvekan över att vi inte var tillräckligt bra i fjol på grund av många olika faktorer och anledningar. Vi måste förbättra oss och det är vad vi nu försöker att göra. Ägarna har visat support sedan starten, men självklart känner de till att vi måste vara ännu bättre än den gångna säsongen - och det är vårt mål''.

Har du några åsikter om Malaysia XI?


''Jag tycker att de stod för en bra match. De satte ett snyggt mål, givetvis är vi besvikna från vår sida, men de jobbade väldigt hårt som vi förväntade. De gav oss en bra genomkörare''.

Hur tycker du att Jordan Henderson sköter sig som nyutsedd lagkapten?

''Han har tagit sig an allt ansvar och gör bra ifrån sig. Han är en ung spelare och givetvis är ansvaret otroligt stort. Jordan har kommit in i det och vi har haft bra samtal tillsammans''.

Brendan, hur känns det att ha fått en sådan support från ägarna i sommar, särskilt efter den tuffa säsongen som nu ligger bakom oss?

''Klubben måste förbättra sig varje år. Varje klubb spenderar och det gäller samma för oss. Ett par spelare kommer självklart att lämna, men vi behövde förstärka truppen. Alla managers behöver förbättra saker och ting. Nu hoppas vi att nyförvärven kommer att göra stor nytta.

''Ägarna har alltid varit hjälpsamma, men jag tar inget för givet. De har varit stora supportrar av mig och tror på mitt jobb''.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer