Carra skeptisk till Benteke

Bild till nyheten Carra skeptisk till Benteke
Jamie Carragher medger att han är skeptisk till hur Christian Benteke ska passa in i Liverpools spelstil. Han talar också om hur Roberto Firmino antingen kan bli en hit eller en flopp.

''Samtidigt som vi har blivit imponerade över hur Benteke har krossat motståndare, däribland mot Liverpool där han satt fem mål på sex matcher, känner vi också till ögonblick där hans touch har varit mindre bra och stunder där han inte har sett speciellt intresserad ut'', säger Carragher till Daily Mail.

''Han kan vara både strålande och frustrerande i samma grad. Hoppet är att flytten till Liverpool resulterar i att spelarna runt omkring Benteke gör honom till en desto bättre spelare på kontinuerlig basis. Jag gillar honom som anfallare och tror att han hade varit perfekt i till exempel Chelsea.

''José Mourinho beundrar den typen av anfallare och har en uppställning som hade fått ut det bästa av honom.

''Min oro med flytten till Liverpool är hur han ska passa in med det korta, snabba och precisa passningsspelet som Brendan Rodgers förespråkar?

''Brendan vill att hans lag ska spela sig igenom motståndarna, än att istället slå in bollen från långa avstånd, något som Tim Sherwood pratade om så fort det blev känt att Liverpool var intresserade.

''Paralleller har blivit dragna till Andy Carroll och folk har pekat på att Rodgers ville få bort honom så fort som möjligt, men det har ingenting att göra med att Carroll var en stor och stark spelare. Det handlade om att han saknade snabbhet och rörelse - något som Benteke inte saknar''.

Medan värvningen av Christian Benteke har väckt delade meningar blev det andra bullar när Roberto Firmino bekräftades som ny Liverpool-spelare. Jamie Carragher tror att det beror på den mystiska bilden runt den brasilianske landslagsspelaren.

''Även om 95% av Liverpool-fansen aldrig har sett Firmino spela - YouTube räknas inte - tror de redan att han kommer bli en ikon'', fortsätter Carra.

''Han kommer från Brasilien, har snarlik stil likt Luis Suarez och lämnar Hoffenheim med ett bra facit.

''Detta är den mystiska bilden som följer med på köpet när man hämtar in spelare från utlandet. Firmino kan mycket väl bli en ny Suarez, men han kan också vara en ny Alberto Aquilani.

''Jämför det med Benteke, som blivit Liverpools näst dyraste värvning genom tiderna efter att ha gjort 42 mål på 89 Premier League-framträdanden för Aston Villa, i ett lag som slagits om nedflyttning under samtliga tre säsonger han har varit där.

''Det har alltid fascinerat mig att se reaktionen från värvningar i Premier League jämfört med transfer i de utländska ligorna. Det finns inga hemligheter om spelarna i England - vi vet alla vad de kan göra''.


  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer