Det viktigaste från dagens presskonferens

Bild till nyheten Det viktigaste från dagens presskonferens
På dagens presskonferens i Adelaide svarade Brendan Rodgers på frågor om truppen, vicekaptensrollen samt när brasseduon Philippe Coutinho och Roberto Firmino är redo för spel.

Normalt sett är träningarna bakom stängda dörrar för Liverpool, men i dag tränade ni inför supportrarna. Får det dig och spelarna att bli spända eller njuter ni av det?

''Vi gillar att ha öppna träningar. Det är en möjlighet för media och supportrar att komma hit och titta. Givetvis fördrar vi dock att jobba bakom stängda dörrar eftersom det ger oss möjligheten att jobba på idéer och förbereda oss inför nästa match'', sa Brendan Rodgers till Liverpoolfc.com.

Hur ser det nuvarande skadeläget ut?


''Vi valde att låta ett par spelare vila häromdagen. Men de är snart tillbaka och redo för spel. Jag har blivit väldigt imponerad över hur hårt spelarna har jobbat under försäsongen. Vi har bara varit igång ett litet tag men de ger verkligen allt på träningarna, och de ser dessutom ut att vara i fin form''.

Truppmässigt skulle Liverpool troligen kunna spela med två olika lag, varför är det bra?


''Det är väldigt viktigt sett till antalet matcher och turneringar som vi deltar i, särskilt eftersom vi vill göra bra ifrån oss i samtliga. När vi får alla pusselbitarna på plats kommer vi att kunna spela med en stark elva i varje turnering. Ingen spelare kommer hit med garanterad speltid''.

Du måste nästan vara i en position där du kan ha ett helt lag specificerat för Europa League-spel?

''Ja, jag tror att vi skulle kunna ha det men skillnaderna hade inte varit speciellt stora sett till antalet kvalitetsspelare som vi redan har här. Det är något som vi däremot kommer att överväga''.

Är det en utmaning att försöka få alla spelare att trivas? Finns det en viss acceptans gällande rotationen och antalet spelminuter?


''Nej, jag är inte ens säker på om jag kommer att rotera särskilt ofta. Om du spelar och gör bra ifrån dig, lär du fortsatt få chansen. Jag kände att jag var tvungen att göra det i fjol och det lär uppstå tillfällen även i år''.

Kan du förklara på vilket sätt som vår nye Liverpool-kapten, Jordan Henderson, imponerade på dig och hur gruppen reagerade över nyheterna?


''Det är en nystart för gruppen. Vi hade en stor ikon, som varit kapten så pass länge. Meningen med att utse Henderson till vicekapten i fjol var för att han skulle lära sig. Jag tror att spelarna har accepterat beslutet, man kan redan se hur han har växt sig in i rollen och vilken stor ambassadör han är för oss''.

Har du tagit något beslut rörande vicekaptensrollen?

''Inte ännu. Jag har turligt nog många olika alternativ att välja mellan. Ta bara till exempel Kolo Toure, han har mycket värdefull erfarenhet att dela med sig till resten av spelarna. Men han behöver inte alltid bära bindeln för att utstråla det, han är en naturell ledare och inspiration för laget''.

Philippe Coutinho och Roberto Firmino är tillbaka i träning på onsdag, är du hoppfull över att duon kan bli involverade i ligapremiären mot Stoke den 9 augusti?

''Vi får se hur de känner sig. Jag talar alltid med spelarna först och främst, man kan ha många analyser och statistik men det viktigaste är kommunikation. De kommer tillbaka i fin form, med nyladdade batteri, men om de startar säsongen och jag känner att de behöver en paus - kommer de också att få det''.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer