Henderson utsedd till ny kapten

Bild till nyheten Henderson utsedd till ny kapten
Idag blev det officiellt att Jordan Henderson blir Liverpools nya kapten. Mittfältaren tar över bindeln permanent och kommer att leda laget under försäsongen i Asien och Australien.

”Jag är mycket glad och stolt. Det är en stor ära och ett enormt privilegium att bli utsedd till kapten i denna fotbollsklubb.”, säger Henderson.

”När Steven [Gerrard] var frånvarande under förra säsongen, och jag fick rycka in och ta över bindeln, försökte jag göra det det bästa jag kunde. Nu vill jag jobba vidare på det och fortsätta utvecklas som kapten.”

”Jag strävar alltid efter att göra mitt bästa, sätta laget först och försöka ge dem, eller hjälpa dem med, vad de än behöver hjälp med."

Henderson kom till klubben i juni 2011 och har stått för 186 framträdanden i den röda tröjan och har kommit att vara en viktig del i Brendan Rodgers lagbygge.

25-åringen tar över kaptensbindeln efter 12 år med Gerrard i den rollen.

Efter att ha blivit utnämnd till vicekapten i september förra året, ersatte Henderson sin landsman 19 gånger.

Rodgers motiverade sitt val med att betona Hendersons hängivna inställning att hjälpa laget både på och utanför planen.

”Jordan är någon som leder laget genom exempelvis hans handlingar, hans attityd och arbete. Han visar stort engagemang till fotbollen och är en professionell förebild.”, säger Rodgers.

”Han aktar även traditionerna med att vara Liverpoolkapten och är medveten om ansvaret som det innebär. Han är lyckligt lottad över att ha fått lära sig av en av de största som klubben någonsin har haft – Steven Gerrard.”

”Jordan har växt som person och som spelare efter att ha kommit till Liverpool, och är nu redo att anta denna utmaning. Han kommer att vara sig själv, med egna sätt att leda laget och med egna idéer och metoder."

Förtroendet Rodgers har visat Henderson under de senaste tre åren är någonting mittfältaren är mån om att betala tillbaka.

”Jag har alltid sagt att managern har varit väldigt bra för mig. Han har förbättrat mig hela tiden i alla aspekter av fotbollen, även utanför planen, och jag lär mig fortfarande av honom”, säger Liverpools nummer 14.

”Jag är väldigt tacksam för vad han har gjort för mig och förtroendet han har visat mig, och jag vill betala tillbaka så bra jag kan genom att göra mitt bästa för laget, jag kommer alltid att sätta dem först.

Efter att ha varit Gerrards ersättare som kapten för en säsongen, känner Henderson att han lärt sig mycket av 35-åringens ledarskap och har använt det för att förbättra hans egna spel.

Dock är han mycket medveten om betydelsen att ha övertygelsen att ta egna beslut till fördel för sina lagkamrater.

”Jag har lärt mig mycket från Stevie och hur han betedde sig som kapten i denna klubb, både på och utanför planen,” säger Henderson. ”Du lär dig alltid från de bästa spelarna, och Steven var precis det."

”Jag kommer att att använda det jag lärt från honom till att hjälpa mig, men jag måste även göra saker på det sätt jag själv tror är rätt.”

”Jag kommer att bygga vidare på det jag gjorde förra säsongen och jag kommer även att försöka ta mer ansvar för laget och för mina lagkamrater. Vi har alla samma mål – att nå framgång för den här klubben och våra otroliga supportrar.”

Källa: Liverpoolfc.tv


Henderson på FIFA 16-omslaget

Henderson kan även glädja sig över att han kommer vara på omslaget av FIFA 16 i Storbritannien och Irland tillsammans med Lionel Messi. Henderson vann omröstningen före Sergio Aguero, Thibaut Courtois och Harry Kane.

"Jag är extremt stolt över att bli den första Liverpoolspelaren någonsin på omslaget och stödet jag har fått från fans över hela hela världen under de senaste veckorna, särskilt Liverpoolsupportrar, har varit överväldigande.”, säger Henderson.

”Det är stort att förverkliga varje ung fotbollsspelares dröm och jag är tacksam för alla som röstade.”

Om Henderson håller vad han har lovat att han skulle göra om han vann, kommer vi att få se honom göra Sturridge-dansen nästa gång han gör mål.

Källa: Liverpoolfc.tv


Här kan du se de skönaste ögonblicken i Jordan Hendersons Liverpoolkarriär i en video skapad av LFC Supporters Club Sweden.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer