Coutinho: Det här sa jag till Firmino

Bild till nyheten Coutinho: Det här sa jag till Firmino
Philippe Coutinho berättar att han är spänd inför att få spela tillsammans med Roberto Firmino nästa säsong – och avslöjar vad som sagts de emellan under Copa America med det Brasilianska landslaget.

Roberto Firmino skrev på för Liverpool från Hoffenheim under onsdag morgon, vilket gjorde honom till den femte värvningen klubben har gjort hittills under denna transfersommar.

Det har varit en affär som gjort många Liverpoolsupporters nyfikna och exalterade - Philipe Coutinho som också delar dessa känslor, tror att Firmino har alla egenskaper tillgängliga för att bli en stor succé på Anfield.

Under träningslägret inför Brasiliens kvartsfinalmatch mot Paraguay i Copa America ställde Coutinho upp på en exklusiv intervju med den officiella hemsidan:
"Jag tycker att det är underbara nyheter. Firmino är en stor spelare och jag känner honom givetvis sedan tidigare genom landslaget. Han är en enastående karaktär och person.

"Han är fysiskt stark, han är snabb, spänstig, väldigt skicklig med bollen och han gör massor av mål - han är en riktigt bra forward. Jag är säker på att han kommer att vara till stor hjälp för oss nästa säsong.

"Efter att jag hörde nyheterna sa jag till Roberto, 'Välkommen till Liverpool' och jag har berättat för honom att han kommer till en klubb som är som en familj - Jag försäkrade mig om att han fick veta det.

"Jag har också önskat honom en lyckad och framgångsrik förstasäsong i Liverpool."

Firmino är den femte värvningen efter att man har säkrat James Milner, Danny Ings, Adam Bogdan och Joe Gomez inför nästa säsong.

Coutinho känner att de nya värvningarna kommer att föra de ett steg närmare titlar.

Han tillade: "Jag ser mycket framemot att få starta och få spela nästa säsong tillsammans med Firmino i Liverpool. Jag ser inte bara framemot att få spela, utan att föra oss till en position där vi kan vinna troféer.

"Som jag sa, jag är väldigt gIad över att han har skrivit på för Liverpool - men inte bara för honom, alla de andra som nyligen har skrivit på också. Jag är säker på att alla de nya spelarna kommer att bidra till ett ännu starkare lag den kommande säsongen.

"Jag kan inte hålla mig till Premier League drar igång igen. Jag är väldigt hoppfull om att saker och ting kommer att gå vägen för oss på planen denna säsong."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer