Inför: Stoke City - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Stoke City - Liverpool FC
Då var det dags för sista matchen säsongen 2014/2015, En säsong som främst handlat om hur vi inte lyckats i år och en säsong som handlat om kaptenens avsked och hur vi inte räcker till i Europa. Det har varit upp och ner hela säsongen.

Men idag väljer jag att se det positiva i säsongen. Ni vet när vi hade en förlustfri svit i flera matcher och chockade alla motståndare med en 3-4-2-1 uppställning och spelade utan anfallare och vann ändå. Jag väljer även att lyfta fram att vi i skrivande stund leder fair play ligan vilket i sig inte betyder mycket mer än att vi är ett fantastiskt trevlig och folkligt lag. Jag väljer även att lyfta fram Simon Mignolet som gick från snudd på värdelös, petad av Brad Jones till att nu slåss om Golden Glove med flest hållna nollor. Jag väljer även att titta på den utveckling Philippe Coutinho haft när han gick från en frusen frysbox i Inter till att i år blomma ut till en av ligans största magiker med ett par riktigt goa mål.

Jag vill mena att vi gjort en okej säsong när vi nu kan säkra en femte plats i en av världens bästa ligor och då vet ni också att vi spelat utan en renodlad anfallare mer än halva säsongen och utan både Suarez och Sturridge. Så sett till hur truppen ser ut tycker jag att vi ska vara nöjda med denna säsong.

Sen kan man alltid ifrågasätta varför vi inte kan värva spelare, varför spelare vill lämna världens finaste klubb och hur vi missat CL som var målet i år osv.

Men som sagt idag ser jag bara positivt på året. En femteplats är jag nöjd med om vi nu kniper denna. En femteplats innebär Europa League och en placering precis under topp 4 lagen. EL som många av er ratar men jag ser positivt på. Är vi ute i Europa är det lättare att värva spelare, det håller jag fast vid. I EL kan spelare som Ibe, Wilson, Sinclair, Yesil utvecklas och känna på den stora scenen.

Jag vill ut i Europa!

Nu möter vi Stoke i sista matchen och vinner vi den blir vi alltså femman i år och går rakt in i EL:s gruppspel. För att veta mer om hur vi tar oss ut i Europa läs min nyhet kring detta HÄR.

Liverpool FC

Liverpool har för tillfället ganska svag form, men om det beror på att
den store Steven Gerrard spelar sina sista matcher för klubben och spelarna inte riktigt har smällt detta vet jag inte. Men det jag reflekterade över mot Crystal Palace var att i offensiven ville alla passa Captain Fantastic så att han skulle få avgöra i sin sista match på Anfield samtidigt som det kändes som hela laget förberedde sig för att ta farväl av vår stora legend istället för att spela fotboll.

Vi har inför helgen match gjort 51 mål och släppt in 42 och huserar som sagt på en 5:e plats och de som kan gå om oss i sista omgången är Tottenham och Southampton men vid vinst är 5:e platsen säkrad.

Skademässigt är Sturridge och Flanagan borta i vanlig ordning. Sakho är fortfarande inte kvitt sin lårskada och Balotelli är tveksam till spel men annars ska resterande vara redo för säsongens sista fight.

Vad Rodgers väljer för uppställning och lag är för mig en gåta numera. Han har ställt upp en 3-4-3 ett par matcher men gått över till en mer 4-3-3 ju längre matchen gått och vice versa har vi också sett. Men jag tror att i denna sista match för säsongen ställer nog Rodgers upp med en 4-3-3 uppställning likt den vi sett i senaste matcherna utan en renodlad anfallare men att han väljer att starta Lucas inne på mitten tillsammans med Hendo och Gerrard.

Startelvan enligt skribenten:
Mignolet – Can – Skrtel – Lovren – Moreno – Lucas – Henderson – Gerrard - Coutinho – Sterling - Lallana.

Stoke City

Stoke kommer att sluta på en 9:e plats i år då de varken kan nå de som är över eller tappa till de som ligger under dem. Stoke har gjort en helt okej säsong och slutar i mittskiktet vilket jag tror var planen redan innan säsongen om än de startade säsongen väldigt friskt när en pånyttfödd Bojan levererade poäng efter poäng innan han blev skadad.

Stoke har haft väldigt svårt att göra mål och har inför sista omgången gjort totalt 42 mål och släppt in 44. Men efter 0-0 senast mot Burnley säkrade man lagets högsta antal poäng någonsin i Premier League då man nådde 51 inspelade poäng.

Förutom Bojan som är fortsatt skadad ser det rätt ljust ut rent skademässigt för Stoke och troligen är förstemålvakten Begovic tillbaka mellan stolparna istället för Butland.

Startelvan sett till förra matchen:
Asmir Begovic, Geoff Cameron, Erik Pieters, Ryan Shawcross, Marc Muniesa, Charlie Adam, Marko Arnautovic, Steven N'Zonzi, Glenn Whelan, Jonathan Walters, Mame Biram Diouf.

Övrigt

Förra mötet mellan lagen hemma på Anfield slutade med en 1-0 seger efter mål av Glen Johnson i den 85:e matchminuten.

Matchen sands på Visat Xtra och Viaplay, den börjar kl 16.00 på söndag.

Domare i matchen är: Anthony Taylor Assisterande: G Beswick, D Bryan Fjärde: N Swarbrick


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer