Rodgers: 150 % säker på att jag blir kvar

Bild till nyheten Rodgers: 150 % säker på att jag blir kvar
Brendan Rodgers reser till utvärderingsmötet med ägarna FSG nästa vecka med ett stort självförtroende i bagaget. "Jag är 150 procent säker på att jag får fortsätta", säger nordirländaren till Liverpool Echo.

Säsongen tar slut på söndag då Liverpool tar sig an Stoke City. En märklig sådan.

Å ena sidan har Liverpool tagit sig till två cupsemifinaler och kämpat sig tillbaka från en hopplös 12:e plats i december till att - under en kort period - utmana om den 4:e och sista Champions League-platsen. Utan att ens ha en vettig målskytt på planen.

Å andra sidan måste säsongen trots allt betraktas som en besvikelse med tanke på fjolårets andraplats.

Brendan Rodgers känner ändå att han sitter säkert i båten. Suarez-pengarna investerades i första hand på att skapa bredd i truppen, något som han hela tiden proklamerat och till viss del lyckats med.

Alla är dock överens om att det nu krävs kvalitet och att ägarna Fenway Sports Group måste vara beredda att öppna plånboken om Liverpool ska kunna konkurrera med toppklubbarna.

Till veckan flyger Rodgers, som för övrigt har tre år kvar på sitt kontrakt, till Boston för att träffa ledningen med John W Henry i spetsen. Men det är inte för att få sparken.

"Jag är 150 procent säker på att jag är kvar här nästa säsong", säger han.

"Utvärderingsmötet är inget märkvärdigt alls, jag har ständiga möten med ägarna. Och det här blir inget annorlunda. Många skriver gärna om mötet, men vi har haft flera under säsongen och jag har alltid haft bra kommunikation med ägarna."

Det förväntas i första hand att modellen med transferkommitté kommer att diskuteras.

"Vi jobbar efter en tydlig modell här och det kommer inte att förändra sig. Jag får hela tiden frågor om strategin, men man ska samtidigt komma ihåg att ägarna har haft framgång genom att jobba med den här modellen. Alla här är inne på samma linje", säger Rodgers diplomatiskt.

Till syvende och sist kommer mötet med ägarna att handla om hur man kan lära av planerna och förändringarna från ifjol och göra förbättringar inför nästa säsong.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer