Kronvall reder ut Europaspelet

Bild till nyheten Kronvall reder ut Europaspelet
Trots förlusten mot Crystal Palace och att både Tottenham och Southampton knappar in poängmässigt verkar Liverpool ändå kunna nå Europa i år.

Fjärdeplatsen är förlorad denna säsong men en Europa Leagueplats är väldigt nära. Nedan följer de olika scenarier som kan uppstå och hur Liverpool kan nå Europa League men även hur de kan missa turneringen.

Idag ligger Liverpool på 5:e plats med 62 inspelade poäng, Tottenham på en 6:e plats med 61 poäng och Southampton på 7:e med 60 poäng. Alla tre lag har spelat 37 matcher.

Vinner Liverpool sista matchen kan ingen hota den femteplats man idag besitter och då går man rakt in i Europa Leagues gruppspel.

Samma scenario gäller om Liverpool hamnar på 6:e platsen och Arsenal vinner FA-cupfinalen mot Aston Villa.

Men om Liverpool slutar på en 6:e plats och Aston Villa vinner FA-cupfinalen då kommer Liverpool gå in i den tredje kvalrundan i EL och denna börjar redan den 30/7. Sedan väntar även en playoffmatch om man skulle gå så långt.

Ungefär samma scenario som precis ovan gäller om man hamnar på en sjunde plats men Arsenal vinner FA-cupfinalen.

Däremot om Aston Villa skulle vinna FA-cupen och Liverpool blir sjua skulle det vanligtvis vara så att Liverpool inte får en Europaplats men England får en extra plats i EL via Fair Play regeln och just Fair Play tabellen toppas just nu av Liverpool. 

Detta innebär dock att Liverpool skulle i sådana fall gå in i första kvalrundan i EL som börjar redan den 2/7 och då är Liverpool på en turné i Australien som det ser ut nu.

Så, Det enda som skulle få Liverpool att missa en Europaplats är om Aston Villa vinner FA-cupen och antingen Everton eller West Ham går om Liverpool i Fair Play tabellen.

Fair Play tabellen finner ni HÄR

Så kort och gott, Så länge Liverpool vinner på söndag slipper vi alla denna huvudvärk om hur vi tar oss till Europa League.

Källor: Liverpool Echo, UEFA.com, BBC


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer