Nio år sedan ''The Gerrard Final''

Bild till nyheten Nio år sedan ''The Gerrard Final''
I dag är det nio år sedan Liverpool besegrade West Ham i FA-cupfinalen på Millenium Stadium i Cardiff. Men som vid så många andra tillfällen var det en viss spelare som skulle få rubrikerna - Steven Gerrard. Kaptenen mäktade med två mål och var en nyckel till klubbens sjätte cuptitel.

West Ham tog ledningen redan efter 21 minuters spel sedan Jamie Carragher gjort självmål. Minuter senare utökade Dean Ashton till 2-0 för London-laget.

Steven Gerrard serverade Djibril Cissé med en fantastisk crossboll i den 34:e minuten och fransmannen kunde elegant reducera för ''The Reds''.

Tio minuter in i andra halvlek kvitterade Gerrard till 2-2 med en kanon i Hammers-krysset. Paul Konchesky, med förflutet i Liverpool på senare dagar, satte 3-2 för West Ham med 25 minuter kvar.

Samtidigt som fjärdedomare signalerade för fyra minuters tillägg studsade bollen ner till just Steven Gerrard som från 30 meter kunde bomba in 3-3 mot en chanslös Shaka Hislop mellan stolparna.

Liverpool vann matchen på straffsparkar efter tre räddningar från Pepe Reina.