Berömda Gerrard-citat genom åren

Bild till nyheten Berömda Gerrard-citat genom åren
På lördag spelar Gerrard sin sista match på Anfiled. Här kan du läsa några citat från kaptenen som blivit klassiker.

"Två Champions League-finaler på tre år - inte dåligt för en liten klubb."

Efter semifinalen Champions League 2007, kallade Jose Mourinho Liverpool för en "liten" klubb och Gerrards svar var briljant. Efter att ha besegrat Chelsea hade Rafael Benitez tagit Liverpool till en andra Champions League final på tre år.

"Jag vill inte vakna upp med att spela i UEFA-cupen"

Detta sa Gerrard innan gruppspelsmatchen mot Olympiakos i december 2004. I första halvlek gjorde Rivaldo 0-1 och det såg ut som om Liverpool skulle få spela i UEFA cupen. Men Gerrard gav inte upp och resten är historia.

"Hur kan jag fundera på att lämna efter en kväll som denna?"

Efter den sagolika Champions League-finalen 2005 fick Gerrard frågan "kommer du att gå till Chelsea?" Gerrards svar gjorde Liverpool fansen glada. Fast han var nära att lämna så hade han hjärtat i Liverpool.

"Jag är också en supporter och lika frustrerad som dem när vi förlorar."

Som kapten har han haft en fantastisk relation till klubbens supportrar och han är en av dem. Om han inte spelade för klubben så hade följt dem överallt likt många andra. Han är i en position som många andra drömmer om. och det vet han om. Efter varje förlust och seger får han samma känslor som fansen.

"Jag finner inte ord för att kunna beskriva fansen"

Efter besvikelsen förra säsongen under "Lap of honour" efter sista hemmamatchen hyllade Gerrard fansen direkt i LFCTV:s sändning. Han beklagade sig för fansen om att klubben gick miste om ligatiteln. Även denna gång klev spelaren Gerrard åt sidan och supportern Gerrard fram.

"Om andra lag vill spela två mot två mot dessa två, Sturridge och Suarez - lycka till"
Efter 3-0 segern mot Southampton förra året hyllade Gerrard de två anfallarna och menade på att många backar hade väldigt små chanser för att kunna stoppa detta anfallspar.

"När jag dör, ta mig inte till sjukhuset, ta mig till Anfield. Jag föddes där och vill dö där."

Detta citat visar - om något - hur mycket Gerrard brinner för klubben.

"Jag ångrar inget"

Många hävdar att Gerrard borde ångra att han valde att stanna i Liverpool när han hade chansen att lämna. Att spela för favoritklubben betyder mycket för Gerrard och han har sagt att vinna en titel med Liverpool har större värde än att vinna tio med någon annan klubb.

Källa: Liverpool Echo


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer