Oavgjort på Stamford Bridge

Bild till nyheten Oavgjort på Stamford Bridge
Utebliven trepoängare i London innebär att Liverpools nu endast har en (hopplöst) teoretisk chans att nå fjärde CL-platsen. Det kan endast ske om Man United förlorar sina två återstående, Liverpool vinner sina två och plockar in 14 plusmål på ärkerivalerna.

Lagkaptenerna John Terry och Steven Gerrard gjorde varsitt nickmål på fasta situationer men annars blir kanske matchen mest ihågkommen för matchens ungdomar Ruben Loftus-Cheek, Raheem Sterling, Kurt Zouma, Jordon Ibe, och Jerome Sinclair som representerar framtiden för sina respektive klubbar.

Första halvlek

Passande nog tog Chelsea kontrollen direkt med ett nickmål av Chelseas långvariga lagkapten John Terry assisterad på hörna av assistkungen Fabregas blott några minuter efter deras "guard of honour". Chelsea spelade också typiskt ganska tillbakadraget och defensivt inriktat och lät Liverpool behålla bollinnehavet. Man kan också hävda att Chelsea kanske borde ha blivit decimerade tidigt efter Fabregas hårda tackling med dobbarna före på Sterling.

Det märktes också att de saknade delar av sina ordinarie backlinje och Nemanja Matic på defensivt mittfält då Coutinho fick mycket boll och det fanns en del ytor bakom backlinjen för Lambert och bland annat Sterling att springa på. Inte förvånande lyckades också Coutinho skapa sig ett par egna chanser från både utanför och inne i straffområdet men skotten täcktes av diverse Chelsea-försvare och Courtios i målet.

Två av Liverpool bästa chanser kom efter långa bollar från mittfältet mot Lambert, en Gerrard-cross till en offside-stående Lambert och en genomskärare från Henderson som var för brant för Lambert.

Liksom Chelsea gjorde mål på hörna lyckades också Liverpool hota från fasta situationer. Vid lagets första hörna hamnade bollen vid Coutinhos fötter och efter lite vridande och vändande hittade han ett fint skottläge och ett fint skott likväl men det täcktes ut till en till hörna. Det var också sedan på en fast situation från var Gerrard kvitterade. Lallana jobbade till sig en frispark långt nere nästan vid hörnflaggan och Henderson slog frisparken långt dalande mot bortre stolpen där en dåligt markerad Gerrard stående kunde nicka in bollen kliniskt. Målet gjorde att Gerrard passerade Michael Owen och Kenny Dalglish på listan över klubbens målskyttar i ligaspelet.

Det var också Stevens andra mål på 40 matcher mot Chelsea. Det förra skedde i 1-4-förlusten hemma på Anfield hösten 2005.

Andra halvlek

Andra halvlek inleddes piggare framför allt från Liverpoolhåll. Det såg ut som att Sterling fått tydliga direktiv att ta sig in central i banan och göra sig mer delaktig i spelet. Det var också Sterling som skapade den första bästa chansen när Coutinho hittade han i en fin yta i höger inneposition och därifrån gled han ut till vänster och runt Luis för att sedan spela in den centralt till Coutinho som dessvärre inte fick skottet på mål.

Men Sterling tillsammans med Coutinho och Lallana fortsatte skapa chanser tillsammans. Väldigt fritt bytte de positioner med varandra och gjorde öppnande löpningar vilket är något vi inte sett på länge. Men i min mening säger det en del att anfallsspelet var mindre rörligt utan Lallana och med Sterling på topp och Coutinho längre ned eller till vänster hamnar de för långt ifrån varandra.

En fin löpning av Henderson och väggspel med Lallana och Coutinho ledde också till ett skottläge för Lallana som dock fick iväg en korsning av ett skott och passning till Glen Johnson vid bortre stolpen och bollen rann ut till inspark.

Det var en klar Liverpool dominans men man är inte helt fel ute ifall man kategoriserar Chelseas kontringar och följande målchanser som farligare då bland annat Mignolet tvingades till en kanonräddning från ett skott av Willian. Lovren med flera tvingades till något desperata sista-minuten tacklingar för att hindra Hazard bland andra från att avsluta i goda lägen.

Avslutningsvis fick vi se inhopparna Jordon Ibe och Jerome Sinclair istället för Lallana och Lambert vilket var en väldig uppgradering vad det gäller snabbhet och ungdom men de hade inte samma fina kombinationspel eller löpningar. Å andra sidan kan man också lasta det på att Chelsea bytte in Nemanja Matic som utan tvekan är ligans främsta defensiva mittfältare. Jerome Sinclair som gjorde sin ligadebut hade spring i benen och med sin snabbhet höll han på att ställa till det för trögare Chelsea försvarare men han fick ingen riktigt bra chans att göra verklig skada.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer