U21 åkte på knock mot Chelsea

Bild till nyheten U21 åkte på knock mot Chelsea
Jerome Sinclair nickade in 1-0 – men sedan tog det roliga slut. Det blev 4-3-förlust borta mot Chelsea och därmed har U21-laget endast en mikroskopisk chans att ta hem seriesegern.

Inför kvällens möte mot Londonklubben låg Liverpool på andra plats i U21 Premier League, två poäng efter Manchester United. En seger i London hade satt rejäl press på ärkerivalerna.

Allt började också perfekt då Sinclair (bilden) hittade nätmaskorna i den 13:e minuten, men Chelsea replikerade redan två minuter senare genom Dominic Solanke. Samme Solanke drygade ut ledningen efter 29 minuter och innan pausvilan stod det 3-1 genom Alex Kiwomya.

Cameron Brannagan reducerade till 3-2 med ett snyggt skott i inledningen av andra, men Chelsea drog ifrån på nytt och Solanke fullbordade sitt hattrick till 4-2.

På övertid tröstmålade inhopparen Harry Wilson.

Det hjälpte inte ens att U21-coachen Michael Beale kastade in Lloyd Jones, Kevin Stewart och Jordon Williams som alla återvänt under veckan från sina respektive låneuppehåll.

För U21-laget återstår bara en match av säsongen, Norwich hemma. Den måste vinnas samtidigt som United måste förlora sina två återstående för att det ska kunna bli serieseger. Samtidigt knaprade Chelsea in avståndet till Liverpool till en poäng och har också två matcher kvar att spela.

Chelsea U21 - Liverpool U21 4-3 (3-1)

0-1: (13) Jerome Sinclair, 1-1: (16) Solanke, 2-1: (29) Solanke, 3-1: (33) Kiwomya, 3-2: (53) Cameron Brannagan, 4-2: (77) Solanke 4-3: (90) Harry Wilson

Liverpool U21: Fulton, Randall, Maguire, Jones (Canos), Williams, Stewart, Kent, O'Hanlon (Wilson), Sinclair, Brannagan (Cleary), Ojo

Avbytare: Firth, Trickett-Smith,

Källa: Liverpoolfc.com