2,42 procents chans att nå topp 4

Bild till nyheten 2,42 procents chans att nå topp 4
Statistiksajten euroclubindex.com har räknat ut Liverpools möjligheter att knipa 4:e platsen. Det är dyster läsning för alla supporters. De ger LFC endast 2,42 % chans.

"It´s not over yet", sa mittfältaren Adam Lallana i en Echo-intervju häromdagen. 

Men rent statistiskt talar så gott som ingenting för att Liverpool ska passera Manchester United och knipa den fjärde och sista Champions League-platsen. 

Euroclubindex.com ger Manchester United 97,37 procents chans, Liverpool 2,42 procent och Tottenham 0,21 procent.

Liverpool måste alltså knapra in fyra poäng och en målskillnad på 13 på United, vilket förstås innebär att LFC måste ta in fem poäng.

Det betyder samtidigt att Liverpool helst bör vinna sina tre återstående matcher, medan United måste förlora minst en match och spela en oavgjord.

Det finns förstås alltid möjligheten att United förlorar samtliga sina tre matcher och då räcker det med fem poäng för Liverpool, men då kan man också sällskap från lagen som jagar bakom. 

Senast LFC vann de tre avslutande ligamatcherna var 2008/09 då laget blev tvåa i ligan. Även 2005/06 blev det tre segrar av tre möjliga och laget slutade trea. 

Manchester United har å andra sidan inte förlorat så många matcher sedan 2000/01 - och den gången var de redan klara ligavinnare. 

Å andra sidan kan man också välja att tillämpa den välkända frasen "lögn, förbannad lögn och statistik"...

Källa: Euroclub, liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer