Henderson om livet efter Stevie G

Bild till nyheten Henderson om livet efter Stevie G
Jordan Henderson känner sig säker på att Liverpool kommer att klara sig bra utan Steven Gerrard nästa säsong. "Det blir en enorm förlust för oss, men vi måste gå vidare", säger vicekaptenen.

Kaptenen avgjorde mot QPR i lördags. En vacker nick i den 87:e spelminuten framför ögonen The Kop. Kanske hans sista mål på Anfield någonsin?

"Det var typiskt för Stevie. Han var besviken över straffmissen, med lade det snabbt bakom sig och koncentrerade sig på matchen och på att göra segermålet. Jag är glad för hans skull, för jag är säker på att han hade tänkt på den där straffsparken resten av kvällen om han inte hade gjort det målet."

"Det är så han är. Ibland kan en straffmiss påverka spelare negativt, men han kämpade till slutet och gjorde segermålet, något som var fantastiskt."

"Det kommer att bli en stor förlust för oss när han lämnar. Stevie är vår ledare och har en står inverkan på våra matcher. Du kommer att sakna en sådan spelare."

"Men samtidigt måste vi gå vidare, när han lämnar oss. Jag tycker att vi har spelarna som kan förbättra och lyfta oss så att vi kan göra en väldigt bra säsong."

"Det har varit tufft för oss på slutet. Vi har inte vunnit så många matcher som vi hade hoppats på, men vi har stått upp och jobbat som ett lag och vi försöker förbättra oss på områden där vi vet att vi måste bli bättre."

"Vi visste att det skulle bli svårt mot QPR som kämpar för livet. Jag tycker att vi var ganska bra ibland, men vi kan fortfarande bli bättre på att hålla i bollen när vi anfaller. Det var viktigt för oss att vinna, det var huvudsaken."

"Vi har redan kvalitetsspelare i truppen och om vi kan hämta in några fler i sommar så önskar vi dom välkomna hit. Ju bättre spelare vi har, desto bättre ärdet för alla i laget. Konkurrens om platserna tvingar alla att lyfta sig och vi ska försöka vinna troféer och kvalificera oss för Champions League."

"Vi har en ung trupp som bara vill bli bättre. När nästa säsong startar så ska vi vara redo för att göra riktigt bra ifrån oss."

Chansen till Champions League finns förvisso fortfarande, men Henderson har heller ingenting emot Europa League.

"Vi har tidigare kunnat se att Europa League-spel har gått ut över ligaformen för vissa lag. Vi måste se till att det inte drabbar oss. Ju fler turneringar vi deltar i, desto bättre är det, för vi vill vinna troféer. Jag tror att alla ser fram emot Europa League om vi skulle hamna där. Men just nu vill vi bara avsluta starkt och klarar vi det så har vi en bra utgångspunkt inför nästa säsong".

Källa: Liverpool Echo


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer