Ungtuppar kan få chansen i Europa League

Bild till nyheten Ungtuppar kan få chansen i Europa League
Ryan Kent – tvåmålsskytt när U21 bortabesegrade Everton i miniderbyt 3-1 i torsdags – är en av ungdomarna som kan få debutera under Brendan Rodgers om Liverpool kvalificerar sig för Europa League nästa säsong.

Liverpool har fortfarande chansen på en Champions League-plats, även om den känns avlägsen med tre matcher kvar att spela. United har fyra poäng till godo och bättre målskillnad.

Om det inte går vägen, så talar det mesta ändå för att laget kvalificerar sig för Europa League i höst. 

Brendan Rodgers betraktar turneringen som en utmärkt möjlighet för ungdomarna att få chansen till A-lagsspel och värdefull erfarenhet.

Även den här säsongen har nordirländaren gett några ungtuppar chansen. Jordan Rossiter, 18, och Jordan Williams, 19, debuterade i ligacupen mot Middlesbrough i höstas, medan Cameron Brannagan, 18, har varit med i matchtruppen vid flera tillfällen under vårkanten.

Men det finns fler som bankar på dörren; Harry Wilson, 18, Sheyi Ojo, 17, Jerome Sinclair, 18, och inte minst yttern Ryan Kent, 18, som gjorde två vackra mål i miniderbyt mot Everton i torsdags.

"Ryan är en spelare som har gjort det väldigt, väldigt bra på sistone. Han har mognat snabbt och är i färd med att utvecklas till en stortalang", säger Rodgers till Liverpool Echo.

"Om man ser tillbaka på mitt första år i klubben så hade vi möjligheten att använda flera av våra ungdomar i Europa League. Det var många som fick chansen; Raheem Sterling, Andre Wisdom och Suso och det slutade med att vi vann gruppen på 10 poäng."

"Så... ja, jag är ganska säker på att det kommer att finnas möjligheter för de yngre spelarna att visa upp sig i den turneringen."

U21 fightas om seriesegern med Manchester United (som ligger två poäng före med tre omgångar kvar att spela) och tar emot Leicester City ikväll kl 17.15. Matchen visas direkt på LFCTV och LFCTV GO.

Här nedan följer matchfakta och highlights från senaste segern på Goodison Park, som vi helt har missat att delge er. Ber om ursäkt för detta.

Everton U21 - Liverpool U21 1-3 (1-1)

1-0: Harry Charsley (24), 1-1: Ryan Kent (26), 1-2: (70) Ryan Kent, 1-3 (78, straff) Sheyi Ojo.

Så spelade U21: Fulton, Whelan, Maguire, Randall, Cleary, O'Hanlon, Canos (Sinclair 67), Brannagan, Yesil (Ojo 61), Kent, Wilson (Trickett-Smith 88) Avbytare: Firth, Madger Gomes.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer