"Jag är rätt man för jobbet"

Bild till nyheten "Jag är rätt man för jobbet"
Brendan Rodgers är övertygad om att han sitter säkert som manager. "Jag är fortfarande rätt man för jobbet", säger den 42-årige nordirländaren.

Kritiken har inte varit nådig efter lagets usla framträdande i FA-cupsemifinalen mot Aston Villa i söndags och det faktum att Brendan Rodgers snart avslutar sin tredje säsong som manager, utan att ha lyckats leda klubben till en enda titel. 

Det har inte inträffat sedan Phil Taylor var manager i slutet av 50-talet. 

Men trots detta säger sig Rodgers ha full uppbackning från ägarna Fenway Sports Group i Boston. 

På frågan om han känner sig säker på att få sitta kvar även nästa säsong, svarade han: 

"Ja, helt säker. Jag tror inte att det finns någon bättre. Det är verkligheten, som jag ser den."

"För tre månader sedan var jag ett taktiskt geni, vi presterade på hög nivå. Sedan förlorade vi några viktiga matcher och nu är jag inte så bra längre. Det är fotboll, folk kommer alltid att spekulera."

"Jag blir aldrig för överväldigad när vi vinner och aldrig för besviken när vi förlorar eftersom du alltid måste se fram emot nästa match."

"Jag har ett starkt förhållande till ägarna. De förstår att detta är en process som måste få ta tid."

"Det här handlar inte om en grupp spelare som är vana vid att vinna. Jag tog inte över en maskin som under tio års tid vunnit troféer och titlar. Det är något som vi är väldigt klara över. Men självklart vill vi förbättra oss nästa säsong och höja oss ytterligare."

"Den gångna helgen var en rejäl besvikelse för oss alla, men vi måste lära oss att tackla motgångarna och gå vidare."

Rodgers tar lättvindligt på ryktena om att Borussia Dortmunds avgående manager Jurgen Klopp skulle kunna vara aktuell som hans ersättare.

"När du jobbar för en klubb som Liverpool är det många namn som nämns, det är naturligt i en världsomfattande klubb."

"Det är inga problem, det är sånt som händer. När du förlorar några matcher så är det genast andra som sammankopplas med managerjobbet. Det sker även om jag gör det bra eller dåligt, eftersom det handlar om en storklubb."

Rodgers anser också att Liverpool i dagsläget befinner sig "i nivå" med var de borde vara och att man bör ta i beaktande att klubben förlorade Luis Suarez förra sommaren plus Daniel Sturridges ständiga skadebekymmer den här säsongen.

"Vi var ett lag som överpresterade förra säsongen, vi var inte ens tippade att ta en topp 4-placering. Vi hade en världsklassforward och en Daniel Sturridge i hög form. Det laget, som experterna inte menade var bra nog, vann nästan ligatiteln."

"Sedan förlorade vi Luis och Daniel blev skadad och vi värvade flera spelare för att utveckla och bredda truppen. Där vi befinner oss nu, en femteplats och två semifinaler, är förmodligen den nivå vi ska vara på."

"Naturligtvis har vi större ambitioner än så. Vi planerar för framtiden och det innebär att vi måste värva fler spelare i sommar. Där har vi redan kommit en bra bit på väg och sommaren blir en stor möjlighet att utveckla oss ytterligare."

Brendan Rodgers har ännu inte gett upp hoppet om fjärdeplatsen och han vill se en stark respons från spelarna mot West Bromwich på lördag.

"Vi vill avsluta säsongen starkt och ta med oss det till nästa säsong."

"Vi har misslyckats med ett av våra mål, vilket var att vinna en trofé. Det andra är att ta en topp 4-placering. Det kommer att bli svårt, men vi måste fightas ända till slutet."

"Det känns som en avlägsen möjlighet... men om någon gör något misstag måste vi se till att vara redo", avslutar Liverpoolmanagern.

Källa: Liverpool Echo


18 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer