Budkrig om Memphis Depay i sommar

Bild till nyheten Budkrig om Memphis Depay i sommar
Liverpool eller Manchester United? Flera holländska och engelska medier tror sig veta att ärkerivalerna ger sig in i ett budkrig om skyttekungen Memphis Depay, 21, efter säsongen.

PSV-anfallaren är främste målskytt i Eredivisie den här säsongen med 20 mål och tre målgivande passningar. Depay har också gjort tre mål i Europa League.

Depay kan spela på samtliga forwardspositioner och beskrivs också som något av en frisparksspecialist. 

Han reste med den holländska VM-truppen till Brasilien ifjol sommar under ledning av förbundskaptenen Louis van Gall och gjorde två mål i turneringen.

I en intervju med TalkSport säger den holländske sportjournalisten Marcel van der Kraan att Liverpool för närvarande är den enda klubb som officiellt hört sig för med en förfrågan till PSV-ledningen och att man är beredda att möta prislappen på 25 miljoner pund.

Å andra sidan torde det faktum att van Gaal numera är manager i Manchester United och att de sannolikt kan erbjuda Champions League-fotboll väga tungt.

"Frågan är: väljer han Manchester United eller Liverpool? Liverpool har gjort en officiell förfrågan, det har PSV:s ledning bekräftat för oss", säger van der Kraan.

"Men när Man U hörde av sig med ett telefonsamtal förra veckan gick larmklockorna igång, inte bara hos PSV utan även hos Depay eftersom han har sin förra manager där."

"Jag tror inte att han väljer Paris, även om de erbjuder det mest lukrativa kontraktet. Tottenham försökte värva honom i somras och erbjöd då 15 miljoner pund, som accepterades av PSV. Men spelaren själv ville avvakta."

"Nu vill PSV ha 25 miljoner pund, men Liverpool tycks inte skrämmas av summan", avslutar van der Kraan, som gärna jämför Memphis Depay med en ung och irrationell Cristiano Ronaldo.

Källa: Liverpool Echo


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer