Bild till nyheten Liverpool FC - Newcastle United (2-0)
Dagens vinst innebär att man nu bara ligger fyra poäng bakom Manchester City på fjärdeplatsen

Liverpool besegrar Newcastle med 2-0 efter mål från Sterling och Joe Allen.

Brendan Rodgers gjorde två stycken förändringar i startelvan mot Blackburn. Emre Can och Jordan Ibe ersatte skadade Daniel Sturridge och Mamadou Sakho.

Redan i den nionde minuten kunde Raheem Sterling dribbla sig fram och snyggt placera in bollen bakom Tim Krul. Liverpool fortsatte trycka på och hade ett stort övertag de första 20 minuterna.

Newcastle ville ha en straff efter att Dejan Lovren kastat sig in på Perez men domare Lee Mason, som missade ganska mycket åt båda hållen, valde att fria.

Newcastle startade den andra halvleken bättre, men i den 56 minuten fick Raheem Sterling ett drömläge som han, på något sätt, lyckades missa.

I den 60 minuten ersatte Fabio Borini Jordan Ibe som precis kommit tillbaka från skada.

Med 20 minuter kvar utav matchen kom 2-0 målet då Allen påpassligt tryckte dit bollen från nära håll efter en hörna. Detta var hans första mål för säsongen.

Sissoko åkte på sitt andra gul efter en farlig tackling på Lucas Leiva. En tackling som mycket väll kunde ha resulterat i ett direkt rött.

Matchen slutade som sagt 2-0 och nu ser vi fram emot Fa-cup semifinalen på Wembley.