Merson: Skulle bli bästa affären någonsin

Bild till nyheten Merson: Skulle bli bästa affären någonsin
Ryktet som tycks vara svårt att ta död på: Liverpool byter Raheem Sterling mot Theo Walcott plus pengar i sommar. "I så fall skulle Liverpool göra sin bästa affär någonsin", anser Arsenallegendaren Paul Merson, numera expert på Sky Sports.

Läget: Sterling har tackat nej till en veckopeng på 100 000 pund, men managern Brendan Rodgers säger att talangen inte kommer att försvinna någonstans i sommar. 20-åringens kontrakt löper ut först sommaren 2017.

Men ryktena tycks inte upphöra när det gäller Liverpools intresse för Arsenals ytter Theo Walcott, 26, och att det kan bli frågan om en bytesaffär plus pengar i sommar.

"Om Walcott går till Liverpool, Sterling till Arsenal och Liverpool får pengar emellan, så är jag övertygad om att Liverpool har gjort sin bästa affär någonsin", säger Merson till Sky Sports.

"Får han ens spela om han går till Arsenal? Jag tycker inte att han är en Arsenalspelare. Han är för dålig på att lyfta blicken och passar inte bollen tillräckligt snabbt".

"Liverpool, en av de största klubbarna i världen, erbjuder honom en lön på 100 000 pund i veckan - och han nobbar... Nej, det finns bara inte för mig."

"Jag tror att han kommer att få stora problem i fortsättningen. Fansen kommer snabbt att vända sig emot honom. Sterling borde istället tacka och ta emot pengarna. Han måste ha fått otroligt dåliga råd från sin agent. Eller... dåliga råd. Det är faktiskt värre än så."

"Han är 20 år, har blivit erbjuden 100 000 pund i veckan. Det här inte hans sista stora kontrakt i karriären, han kan förvänta sig ytterligare två om han bara kan leva upp till förväntningarna."

"Problemet är att spelarna tar fel beslut och samtidigt sitter vi här och tänker; 'var finns alla duktiga, unga engelska spelare'?' Dom vill inte bli så bra som möjligt längre. Titta på Scott Sinclair. Han hade spelat 30 landskamper för England vid det här laget om han inte hade skrivit på för Manchester City. Alla visste att han inte skulle få speltid i City. Jag kan se likheter mellan Sinclair och Sterling."

Paul Merson tror inte att Liverpool är helt borta från racet om Champions League-platserna.

"De måste förstås vinna sina sju återstående matcher. Men Liverpool har kapaciteten att vinna många matcher i rad. Jag tror att många av City-spelarna just nu sitter och tänker: 'vi kan inte vinna ligan och jag kommer ändå inte att vara kvar här nästa säsong' och det är oroväckande. Newcastle hemma blir en stor uppgift för Liverpool, dom måste vinna. Annars är chansen definitivt borta."

Vad anser du om en bytesaffär plus pengar mellan Arsenal och Liverpool i sommar? Logga in och kommentera.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer