Toure: Cupguld skulle betyda mycket

Bild till nyheten Toure: Cupguld skulle betyda mycket
Seger i FA-cupen kan bli en språngbräda mot nya titlar för Brendan Rodgers unga manskap, tror veteranen Kolo Toure, 34.

Toure har tidigare vunnit FA-cupen med både Arsenal och Manchester City och drömmer om att fullborda ett hattrick med Liverpool.

"FA-cupen är fortfarande väldigt speciell. Visst är det fantastiskt att spela i Champions League, men att vinna troféer är underbart."

"Att få fira ihop med fansen, det är vad du kommer ihåg som spelare. Jag har varit lyckligt lottad att få göra det några gånger under karriären och det skulle vara härligt att få göra det igen."

"En trofé skulle vara fantastiskt för den här unga truppen. När du vinner en gång så vill du göra det igen. Du får smak på det."

"Det skulle vara väldigt viktigt för våra unga spelare. Det skulle föra hela laget till en högre nivå."

Liverpool fick bara 0-0 i hemmamatchen mot Blackburn för en månad sedan. Laget ligger på tionde plats i Championship och har vunnit tre och förlorat två av de senaste fem matcherna sedan förra mötet.

Segraren i kvällens match på Ewood Park får möta Aston Villa i semifinal på Wembley.

"Det är ett tufft och starkt lag. Blackburn gjorde det svårt för oss och vi vet att det kommer att bli en ny hård kamp. Kanske måste de våga attackera oss mer nu när de spelar hemma och vi har snabba kontringsspelare. Om vi kommer upp på vår normala nivå och tror på oss själva så kan vi gå vidare", säger Kolo Toure, som gjort 43 matcher i Liverpooltröjan sedan han kom på fri transfer från Manchester City sommaren 2013.

Källa: Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer