Brendans besked till spelarna

Bild till nyheten Brendans besked till spelarna
Brendan Rodgers uppmanar sina adepter att slå tillbaka på samma sätt som de gjorde efter 0-3-förlusten på Old Trafford i december. "Den förlusten blev en språngbräda för oss, så måste det bli den här gången också", sa Liverpoolmanagern efter 1-2-förlusten på Anfield igår.

Seger mot Man United och Liverpool hade passerat ärkerivalerna och övertagit fjärdeplatsen.

Men Juan Mata gjorde två mål, Steven Gerrard blev utvisad efter mindre än en minut och Phil Jones fick av någon outgrundlig anledning vara kvar på planen efter sin kapning av Henderson... så detta var verkligen inte Liverpools eftermiddag, trots att Daniel Sturridge reducerade och Simon Mignolet räddade en straff i slutskedet.

Liverpool ligger nu fem poäng efter United i tabellen, då åtta ligaomgångar återstår.

Brendan Rodgers tror ändå att laget kan fortsätta att pressa de andra lagen. 

"Den förra förlusten på Old Trafford blev en stor språngbräda för oss. Vi började leverera och fram till idag hade vi inte förlorat en ligamatch. Nu måste vi slå tillbaka på samma sätt. Vi måste begrava besvikelsen och se till att fokusera på nästa tuffa match mot Arsenal och se till att vinna där."

"Vi hade tio raka matcher utan förlust, men vi visste att vi inte skulle kunna vinna alla återstående matcher. Men vi har fortfarande chansen att nå en topp 4-placering. Vi behöver bara jobba ännu hårdare och ta igen försprånget".

Rodgers ansåg att man gav bort för stora ytor till United i första halvlek, spelarna sjönk alltför djupt ner på egen planhalva och misslyckades helt med att pressa motståndarna på det sätt som laget har gjort så framgångsrikt sedan årsskiftet.

"De kontrollerade matchen och ledde välförtjänt i paus. I andra halvlek var vi fast beslutsamma att vända på det, men blev av med en spelare direkt, på grund av frustration. Trots detta tycker jag ändå att spelarna visade fighting spirit in i det sista för att försöka få med sig något från matchen."

"Vi hamnade i 2-0-underläge mot ett riktigt bra lag. Vi lyckades reducera och hade chanser, så spelarna kan vara stolta över att de försökte. Men jag är besviken med både resultatet och vårt spel", avrundar nordirländaren.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer