Förlust mot Manchester United

Bild till nyheten Förlust mot Manchester United
Liverpool förlorade söndagens stormatch mot Manchester United med 1-2 i ett möte som innehöll det mesta. Daniel Sturridge gjorde hemmalagets enda mål men rubrikernas man blev Steven Gerrard som hoppade in under pausvilan och endast stannade på planen i 40 sekunder innan han fick rött kort.

Brendan Rodgers valde att starta med samma laguppställning som besegrade Swansea i måndags.

Liverpool hade ingen bra inledning av matchen och Manchester United tog vara på hemmalagets brister. Gästerna stod för ett lyckat kantspel, förflyttade bollen och vann de flesta närkamperna utan några problem.

Juan Mata gav United ledningen i den 14:e minuten efter att mittfältaren Ander Herrera funnit en lucka i Liverpool-försvaret och elegant skickat fram bollen till spanjoren som placerade in 1-0.

The Reds försökte jobba sig in i fighten men United fortsatte att dominera på mittfältet.

Adam Lallana hade en ypperlig möjlighet att trycka in kvitteringen när han nästintill frispelades av Daniel Sturridge. Engelsmannen kunde ostört ha lagt bollen i något av hörnen men en dålig touch hindrade Liverpool från utjämningen.

Rodgers behövde göra en förändring för att skaka igång sina spelare under halvtidsvilan. Valet föll på Steven Gerrard som för sista gången i sin Liverpool-karriär skulle ställas mot rivalerna från Manchester.

Gerrard tog över kaptensbindeln och hann bara vara på planen i 40 sekunder innan han drog på sig ett rött kort. En övertänd Stevie började med att trycka dit Ander Herrera med en klassisk Gerrard-tackling och bara sekunder senare stämplade han United-spelaren.

Domare Martin Atkinson visade korrekt ut Gerrard inför en chockad Anfield-publik. Vad som skulle bli en del av Liverpools vändning resulterade i ett desto högre berg att bestiga för lagkamraterna.

Tio minuter senare flög Phil Jones in i en duell med Jordan Henderson och borde rättvist ha åkt på en utvisning. Atkinson skakade på huvudet i något som kunde ha vänt helt på matchbilden.

Minuter senare klev United upp med Juan Matas elegans i spetsen och cyklade in bollen i Simon Mignolets vänstra hörn. 15 minuter av andra halvlek som avgjorde poängfördelningen i eftermiddag.

Liverpool-spelarna fortsatte att försöka hitta ett reduceringsmål och spelade stundtals väldigt bra utifrån förutsättningarna.

Rodgers plockade ut Alberto Moreno, som hade en tuff dag på jobbet med markeringsmissar som ledde till båda United-målen, och ersatte honom med Mario Balotelli. Alla offensiva pjäser fanns till förfogandet och chansen var tvungen att tas.

Ett par minuter därefter skickade Daniel Sturridge in 1-2 och hoppet ökade för Liverpool. Laget pressade på för en kvittering men lyckades aldrig skapa en riktigt farlig målchans. Stundtals ställde försvaret till det men ett förhöjt självförtroende för Simon Mignolet och hans trebackslinje speglade sig.

På stopptid knuffade Emre Can undan Daley Blind i straffområdet och domaren pekade på punkten. Wayne Rooney klev upp och missade straffen efter en fin räddning av Mignolet i mitten av hans vänstra hörn.

Man kan vända, vrida, spekulera och tycka till med resultatet framför sig. Mycket avgjordes under den första kvarten av andra halvlek med Steven Gerrards utvisning, tveksamma beslut från domarteamet (åt båda håll) samt Juan Matas 2-0-mål. Liverpool kom aldrig upp i sin högsta nivå och stod också för en blek insats i första halvlek.

''Beslutet var helt riktigt. Jag har svikit mina lagkamrater och alla supportrar'', sa Gerrard i en intervju efter matchen.

Härnäst väntar en landskampssamling innan Liverpool helgen därpå reser till Emirates Stadium för att möta Arsenal. Det kan vara Liverpools sista chans i jakten på Champions League-spel och vid seger är det tre poäng upp till London-laget i tabellen.

Det är långt ifrån över. Glöm inte bort att Liverpool aldrig gör någonting på ett enkelt sätt.