Uppskjutna kontraktsförhandlingar

Bild till nyheten Uppskjutna kontraktsförhandlingar
Echo-journalisten James Pearce rapporterar att Jordan Henderson önskar sig betydligt högre lön än den klubben erbjudit honom. Men Liverpools förhandlare känner sig ändå säkra på att parterna kommer att enas inom de närmaste månaderna.

Den 24-årige vicekaptenen har i dagsläget en veckolön på 65 000 pund, men tycker sig förtjäna en ökning till 120 000 pund. Klubbens första motbud lär vara 80 000 pund, enligt den initierade journalisten Pearce.

Förhandlingsläget har dock komplicerats av det faktum att Henderson troligen kommer att överta kaptensrollen permanent efter Steven Gerrard i sommar. Agenten anser därför att han bör få en liknande lön som Gerrard, vilket i så fall skulle göra honom till en av klubbens bäst betalda spelare.

Även om parterna står långt ifrån varandra – och beslutat att skjuta upp förhandlingarna för en tid framåt – känner sig LFC säkra på att hitta en lösning innan sommaren.

Förhållandet till Hendersons agent Neil Fewings uppges vara bra, till skillnad från Raheem Sterlings representant Aidy Ward. 

Sterlings kontrakt går ut sommaren 2017 och Ward är i färd med att lämna Impact Sport Management för att starta upp en ny agentbyrå. Han anser att supertalangen  förtjänar 150 000 pund i veckan - vilket klubben inte är beredda att betala i detta skede.

Förhandlingarna med Sterling har också skjutits fram.


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer