1-0-seger borta mot Swansea

Bild till nyheten 1-0-seger borta mot Swansea
Vice-kapten Henderson bokstavligen sprang hem segermålet och tre poäng.

Det var som man säger en match av två halvlekar. En första halvlek där Swansea var det bättre, farligare laget och en andra halvlek då Liverpool skruvade upp tempot och verkligen gick på offensiven.

Matchen började med att Swanseas målvakt Fabianski tillsammans med mittbacken Williams tillsammans höll på att ge Sturridge ett jätteläge men det mynnade ut i en hörna.

Därefter var Swansea det farligare laget. Längre bollar till Gomis, längre bollar till Gomis in bakom backlinjen, och löpningar från mittfältet som besvärade Liverpools backlinje. Vid några tillfällen var det bara ett räddande periskopben á Hamann från Allen som räddade oss från ett Gomis-friläge.

Men framför allt var Mignolet fantastisk. Skott längs det blöta underlaget gick det inte att slå honom, inte heller böjda långskott mot bortre krysset gick förbi honom, och ett par gånger stormade han ut likt Neuer och "sweepade" bort djupledspassningar.

Därmed kan man inte säga att Swansea fullständigt dominerade då Liverpool hade gott om anfall men Swansea försvarade kompakt och organiserat. Sterling försökte längs sin kant men från den kanten kan han inte riktigt vika in och från utsidan är inte hans inläggsfot den bästa. Alltför många anfall stannade upp på en Liverpool spelare med två försvarare på sig och utan någon medspelare med yta eller utan markering. För mycket isolerade dribblingsförsök och dåligt med mittfältare som fyllde på in i straffområdet.

Joe Allen var också imponerande tillbaka i sin "Lucas/Mascherano"-roll.

I andra halvlek kom Liverpool ut motiverade och jag tror bokstavligen att Sterling lämnade brinnande fartränder bakom sig på de första löpningarna. Sterling spelade visserligen wingback men det kändes verkligen som att han var en ytter framåt och en ytterback bakåt.

En betydande skillnad var bytet i den 64 minuten då Rodgers bytte in Gerrard och tog ut Moreno. Lallana flyttades ut som vänster wingback och i mitten gjorde man en rockad där Gerrard hamnade som ensam defensiv mittfältare i en mittfältsdiamant bakom Joe Allen och Henderson med Coutinho som ensam offensiv mittfältare bakom Sturridge. 3-6-1 eller 3-1-4-1-1 om man vill vara utförligare. Det ledde till att Henderson och Allen kunde kliva längre upp och förhindra Shelvey mfl från att vända upp och hitta till Gomis uppe på topp. Dessutom gav det Henderson utrymme att följa med mer i anfallen där han gör sig bäst.

Och i 68:e minuten slog Skrtel en passning längs marken genom mittfältet till Sturridge som mötte bollen, han skarvade den bara och där med älgakliv kom en rusande Henderson mot mål. Han kom inte först till bollen men Swansea försvararen som försökte rensa precis framför fötterna på Henderson sköt den på Hendersons ben och den gick i en båge över Fabianski. Turligt men efter ett fint anfall och tack vare att Henderson inte gav upp löpningen.

Efter det visade man på en imponerande kontroll med pressen och lugn med bollen vid fötterna och tillät inte någon betydande chans egentligen. Däremot skapade man ett par egna, särskilt efter en kontring där Sturridge blev framspelad i straffområdet och försökte peta in den med högern vilket blev ett svagt avslut men som ändå gick i stolpen.

Skribentens Man of the Match: Joe Allen

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer