''Detta är rätt klubb för Sterling''

Bild till nyheten ''Detta är rätt klubb för Sterling''
Brendan Rodgers säger att Raheem Sterling befinner sig i rätt klubb för att fortsätta utveckla sin lovande karriär.

Kontraktssamtalen mellan Liverpool, Raheem Sterling och hans representanter har skjutits upp till efter säsongen då spelaren kräver en högre lön än vad som erbjudits.

Sterling har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt men klubben önskar redan nu att säkra sig talangen som lockat till sig intresse från både Bayern München och Real Madrid.

Manager Brendan Rodgers uppmanar 20-åringen att försöka se helheten för sin utveckling snarare än att fokusera på sin veckolön. Sterling vill ha 150 000 pund per vecka, vilket är 50 000 mer än vad Liverpool erbjöd i vad Rodgers nyligen beskrev som ''ett otroligt kontrakt''.

''Allt jag vet är att när folk tittar på Raheem är det självklart var hans utveckling kommer ifrån samt att framtiden fortsatt borde ligga i samma klubb. Men för spelare och representanter handlar det oftast om två saker - speltid och pengar'', sa Rodgers i en intervju med Liverpool Echo.

''Som manager och coach vill du försöka hjälpa dina spelare med allt möjligt men om en spelare, eller troligen deras representanter, beslutar sig för att det är dags att flytta så blir detta också oftast fallet.

''Det är väldigt imponerande att Raheem, som fyllde 20 i december, redan har gjort 118 framträdanden för en klubb som denna.

''Vi har en väldigt stark relation men som jag tidigare sagt handlar det om mer än så. Det ser inte ut som för 20 eller 30 år sedan när folk värvades och ibland inte ens tittade på kontraktet innan de skrev på. Det är en helt annan sport nu vilket man får acceptera.

''Jag försöker bara få Raheem att fokusera på sin fotboll. Jag är inte så bekymrad över det, han kommer inte att spela någon annanstans och har två och ett halvt år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Jag hoppas bara att allt löser sig för hans del.

''Hans karriär har blommat ut här och kan bara fortsätta utvecklas från detta till nästa kapitel. Jag är lugn, jag är säker på att allt löser sig''.

Intervjun fortsätter nedanför bilden...



Sterling är bara en av flera Liverpool-spelare som har kontraktsfrågetecken: Jordan Henderson påbörjar sitt sista år i sommar, Jon Flanagan står utan kontrakt i juni, samt diskussioner med förbättrade avtal för både Martin Skrtel och Joe Allen har diskuterats.

Men Rodgers är inte det minsta stressad över situationen med en oviss framtid för flera nyckelspelare.

''Ian Ayre gör ett fantastiskt jobb med klubben och ägarna. Modellen som har blivit satt här handlar om att bygga unga spelare och inte ge dom för mycket - vid ung ålder. Däremot ska de fortsatt få vad de vill utifrån deras värde och betydelse.

''Jag tror att det är viktigt för ungdomsspelare. Jag har tidigare sett flera ungdomar, otroliga talanger, som fått höga löner och därefter aldrig tagit det sista steget. Det kommer inte att ske här, men betyder heller inte att spelaren går miste om vad han förtjänar.

''Det är någonting som klubben jobbar på. Raheem har fortfarande två och ett halvt år kvar. Men givetvis har vi ett par andra spelare som bara har ett år kvar om några månader, likt Jordan.

''Klubben är fast inställd på att säkra samtliga kontraktsförlängningar men det är inte bara oss, det finns två sidor av myntet''.

Champions League-spel ska dock inte vara en nyckelfaktor i huruvida Sterling förlänger eller inte.

''Jag tycker att klubben bevisade att vi fortsatt kunde betala höga löner när vi inte deltog i Champions League'', fortsatte Rodgers. ''Vi behöll en av världens bästa spelare i Luis Suarez - som ironiskt nog lämnade när vi väl säkrade en plats i turneringen!

''Jag tror inte det är något som situationen hänger på. Självklart vill vi alla vara med i Champions League men jag tror att spelarna ser detta som ett lag som kan växa tillsammans.

''Och som klubb vill vi verkligen behålla gruppen vi har, samt addera till den under de kommande åren och så småningom se alla bitarna falla på plats och ha ett fantastiskt lag framför oss''.

Rodgers är knappast förvånad över att Raheem Sterling är intressant för flera av Europas giganter - men insisterar att det fortsatt finns plats för förbättringar.

''Han är en ung spelare som har bevisat sitt värde. Men han har också steg att ta i sin karriär och i livet överlag.

''Jag vill snacka om hans fotboll och inte kontraktssituationen - som är mellan klubben och hans representanter.

''Grabben har gett mig allt. Jag har spelat honom som anfallare, på både höger och vänstersidan, som yttermittfältare, högerback samt ensam anfallare.

''De två enda positionerna han inte har spelat på ännu är i mittförsvaret och mellan stolparna, men han hade kunnat spela där eftersom han är modig.

''Han har aldrig gnällt, inte en enda gång. Han har aldrig kommit och ifrågasatt vilken position han blivit tillsagd att spela på.

''Raheem är en bra kille. Jag har sett honom mogna från en liten kille till en fantastisk ung man och det är precis vad jag önskar att koncentrera mig på.

''Vi har gett flera ungdomsspelare chansen här och vi slänger in dom i hetluften från allra första början. Raheem, och ett par andra, har gjort det - och fler kommer få chansen i framtiden'', avslutade managern.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer